Antena 3 CNN Actualitate Expert criminalist: Gheorghe Moroșan a luat în calcul de la început uciderea ostaticilor

Expert criminalist: Gheorghe Moroșan a luat în calcul de la început uciderea ostaticilor

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a omorât doi oameni cu cuțitul în fostul său apartament din Onești, este un individ periculos, care a acționat premeditat și a anticipat dezondământul acțiunilor sale, fiind ajutat de complici.

Expert criminalist: Gheorghe Moroșan a luat în calcul de la început uciderea ostaticilor
de Carmina Pricopie    |    04 Mar 2021   •   19:28

Așa a descris expertul criminalist Niculae Mitrea, fost ofițer în cadrul Serviciului Omoruri, cazul din Onești, soldat cu decesul ostaticilor luați de Moroșan. 

Mai mult, spune Mitrea, ofițerii de poliție care a discutat și negociat cu Moroșan nu au pregătiți iar coordonarea acțiunii a fost ineficientă.

"Este un tip periculos, agresiv, dornic de răzbunare, aspecte care rezultă din acțiunile sale desfășurate în apartamentul din Onești.

E clar că a existat o premeditare, a prevăzut dinainte ce urmează să se întâmple. Iar ducerea la îndeplinire a planului a fost motivată de răzbunarea pe cei care l-ar fi deposedat de apartament.

Expert criminalist: Moroșan a luat în calcul de la început uciderea ostaticilor

În mod clar, a luat calcul de la început uciderea ostaticilor. La fața locului a venit cu o armă albă destul de mare și a avut colierele cu care victimele au fost imobilizate.

A prevăzut și a acceptat rezultatul faptelor sale. În mod clar nu a acționat singur, dat fiind că soția se afla în apartaentul de deasupra.

Sunt vinovați, în opinia mea, atât soția cât și vecinul care l-a ajutat evdent.

Cineva l-a anunțat că există persoane în apartament, cineva l-a prevenit de ce se întâmplă în jurul blocului. Deci este clar că a fost ajutat și nu a comis fapta singur", a spus fostul ofițer criminalist într-un interviu pentru Antena 3.

Starea criminalului din Oneşti s-a înrăutăţit

Starea de sănătate a criminalului din Oneşti s-a înrăutăţit. Gheorghe Moroşan a fost operat din nou iar medicii au scos din corpul lui 9 proiectile, dintre care 2 gloanțe și 7 proiectile neletale de cauciuc.

Gloanţele nu i-au afectat organele vitale dar i-au provocat mai multe leziuni mici, care pot complica lucrurile.

Potrivit medicilor de la Spitalul din Oneşti, Moroșan a început să aibă febră iar starea lui s-a agravat, motiv pentru care au luat decizia de a-l transfera la Spitalul din Bacău, în vederea examinării la computerul tomograf şi pentru efectuarea mai multor multe analize în zona abdomenului.

Pe perioada spitalizării Gheorghe Moroșan a fost păzit de patru polițiști. Doi dintre ei au stat în salonul ATI, cu pacientul, iar alți doi, la ușă, în exterior.

Reamintim că luni, Gheorghe Moroșan, 68 de ani, a sechestrat şi ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti pe care l-a pierdut în urma executării silite.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Moroşan Niculae Mitrea
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close