Antena 3 CNN Actualitate Pe Gabriel Oprea îl paște un nou dosar penal. Ajunge sub lupa președintelui, ministrului Apărării și a DNA

Pe Gabriel Oprea îl paște un nou dosar penal. Ajunge sub lupa președintelui, ministrului Apărării și a DNA

Pe Gabriel Oprea îl paște un nou dosar penal. Ajunge sub lupa președintelui, ministrului Apărării și a DNA
de S.T.    |    31 Oct 2016   •   15:24

Pe Gabriel Oprea îl paște un nou dosar penal. Fostul ministru al Afacerilor Interne este acuzat de tentativă la abuz în serviciu și instigarea la fals intelectual. Faptele ar fi fost comise când Gabriel Oprea se afla în fruntea ministerului, informează vocea.biz.

Gabriel Oprea ar fi cerut în mod pretins nelegal avansarea la grad de general cu trei stele a unui magistrat militar despre care surse judiciare susțin că este unul dintre apropiații demnitarului.

Patru judecători militari au semnat o sesizare în care cer tragerea la răspundere a lui Gabriel Oprea. Vocea.biz a obținut în exclusivitate sesizările transmise procurorului general al DNA, Președintelui României și Ministerului Apărării Naționale precum și documente rezultate în urma avansării generalului semnate de Traian Băsescu, Victor Ponta și fostul ministru al Apărării Mircea Dușa.

Vezi documentele pe vocea.biz

Într-un alt dosar, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, alături de Gheorghe Nicolae, fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi de deturnare de fonduri.

Gabriel Oprea este urmărit penal și pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină.

Citește și:

Noi probleme pentru Gabriel Oprea. O nouă anchetă „Doi şi un sfert” poate exploda în orice clipă

Gabriel Oprea și-a pus sub protecție averea. A donat un imobil copiilor săi
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close