Antena 3 CNN Actualitate Peste 100 de copii cu handicap, umiliţi într-o ţară BOLNAVĂ. N-au primit indemnizaţiile... dintr-o eroare informatică

Peste 100 de copii cu handicap, umiliţi într-o ţară BOLNAVĂ. N-au primit indemnizaţiile... dintr-o eroare informatică

Peste 100 de copii cu handicap, umiliţi într-o ţară BOLNAVĂ. N-au primit indemnizaţiile... dintr-o eroare informatică
de O.P.    |    15 Mai 2013   •   06:07

 Peste o sută de copii cu handicap din judeţul Prahova nu şi-au primit indemnizaţiile pe luna mai din cauza unei erori informatice. Aceştia au fost practic şterşi din programul de plăţi după o reactualizare a softului. Autorităţile dau asigurări însă că situaţia va fi rezolvată în cel mult trei zile şi banii vor ajunge la copiii cu probleme.

Blocajul din sistemul informatic a afectat aproape 140 de copii cu handicap, majoritatea cu vârste între trei şi şapte ani. Părinţii acestora au fost anunţaţi iniţial că din cauza defecţiunii indemnizaţiile vor fi plătite abia luna viitoare. Îngrijoraţi, oamenii au mers la ghişeele agenţiilor şi au cerut lămuriri.

Oficialii Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială Prahova susţin însă că situaţia este sub control şi în următoarele zile banii vor ajunge la beneficiari.


Valoarea totală a indemnizaţiilor celor 140 de copii cu handicap se ridică la peste 60 de mii de lei, fiecare dintre ei primind lunar aproximativ 450 de lei.

×
Subiecte în articol: handicap persoane cu handicap
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close