Antena 3 CNN Actualitate Petrecerea de Ziua Americii de la Ambasada SUA, umbrită de o furtună. Vântul puternic şi ploaia au făcut ravagii în curtea Ambasadei

Petrecerea de Ziua Americii de la Ambasada SUA, umbrită de o furtună. Vântul puternic şi ploaia au făcut ravagii în curtea Ambasadei

Petrecerea de Ziua Americii de la Ambasada SUA, umbrită de o furtună. Vântul puternic şi ploaia au făcut ravagii în curtea Ambasadei
de O.P.    |    04 Iul 2014   •   06:04

Americanii celebrează astăzi Ziua Independenţei, ziua lor naţională. Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a sărbătorit evenimentul cu o zi în avans. La petrecere au participat peste o mie de invitaţi. Chiar dacă totul a fost pus la punct până la ultimul detaliu, o scurtă furtună le-a cam dat peste cap planurile organizatorilor.

Petrecerea a avut loc în grădina ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, însă chiar înainte de începerea ceremoniei a început furtuna.

Organizatorii au coborât imediat acoperişul de deasupra scenei.

Până şi tortul a fost transportat cu greu din cauza ploii.

Invitaţii s-au adăposti sub corturile instalate în grădină, iar alţii s-au retras sub umbrele. Furtuna nu a durat mult, iar soarele şi-a făcut apariţia, alături de un curcubeu.

Ceremonia a fost deschisă cu prezentarea drapelului de catre Detaşamentul Infanteriei Marine.

Din cei 2.200 de invitaţi şi-au făcut apariţia în jur de o mie. Au fost prezente nume sonore din viaţa politică: miniştrii cabinetului Ponta alături de prim-minstru, foştii premieri Victor Ciorbea şi Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi alţi politiceni: Crin Antonescu, Elena Udrea, Theodor Meleşcanu sau preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Nu au lipsit nici Şeful Serviciului Român de Informaţii, Petru Maior sau Laura Codruţa Kovesi, iar din partea casei Regale a venit Principele Nicolae.

Recepţia a fost ultima la care a participat Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al ambasadei. Mandatul său s-a axat în special pe lupta împotriva corupţiei şi a statului de drept.

Dean Thompson va fi următorul şef al misiunii Statelor Unite, la Bucureşti. El a fost consilier al lui Hillary Clinton, specializat printre altele în ştiinţe politice şi problemele cu Rusia.


×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close