Antena 3 CNN Actualitate Pilotul elicopterului prăbuşit ieri a intrat în a doua operaţie

Pilotul elicopterului prăbuşit ieri a intrat în a doua operaţie

Pilotul elicopterului prăbuşit ieri a intrat în a doua operaţie
Sursa foto: Foto: Agerpres/Tanjug
de M.Z.    |    22 Noi 2014   •   12:08

Pilotul elicopterului prăbuşit ieri la Sibiu a intrat în a doua operaţie la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Starea lui este stabilă, dar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele lui de supravieţuire.

Celălalt supraviţuitor a fost şi el operat seara trecută. Ambii au fost aduşi cu un avion Spartan în Capitală. 

Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani, după cum a anunţat MApN. Ei au fost aduşi în Bucureşti având arsuri şi fracturi.
 
Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat. "Avea traumatism facial şi arsură grad II B3 în special în zona toracică şi abdominală şi mai puţin la membrele inferioare. A fost dus direct în sală, fiind operată fractura de piramidă nazală. Totodată, a fost realizată toaleta leziunilor provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune. Toată intervenţia a durat mai bine de două ore", a precizat directorul medical al Spitalului de Arşi, dr. Cristian Niţescu.
 
Şi Valentin Bora a fost operat sâmbătă noaptea. "Avea arsuri mai superficial grad III, cam 5-7 la sută, restul fiind arsuri intermediare. A venit cu o fractură la antebraţ, treimea inferioară. A fost operată fractura şi apoi am făcut toaleta leziunilor provocate de arsuri", a precizat dr. Niţescu. 
 
Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu. Zona este extrem de accidentată, unde doar maşini de teren sau tractoare pot ajunge.
    
Potrivit MApN, elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

MApN publică fotografiile celor opt militari care au murit în TRAGEDIA AVIATICĂ de la Sibiu.

×
Subiecte în articol: elicopter militar
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close