Antena 3 CNN Actualitate Plângeri penale şi sancţiuni în cazul tinerei de 19 ani cu greutate de copil

Plângeri penale şi sancţiuni în cazul tinerei de 19 ani cu greutate de copil

Plângeri penale şi sancţiuni în cazul tinerei de 19 ani cu greutate de copil
Sursa foto: Foto captura Antena 3
18 Dec 2013   •   14:41

Prefectura Suceava va face patru plângeri penale în cazul tinerei de 19 ani care a fost hrănită de mamă doar cu lapte şi apă cu zahăr până la vârsta majoratului. Astfel, vor fi daţi pe mâna justiţiei pentru neglijenţă în serviciu primarul din Moldoviţa, asistentului personal al tinerei, inspectorului de specialitate şi medicului de familie.

Potrivit Mediafax, prefectura Suceava va sesiza organele de cercetare şi urmărire penală în cazul primarului din Moldoviţa, Traian Iliesi, în cazul asistentului personal Nicolae Parâjnec, al inspectorului social din Primăria Moldoviţa Cristinica Axenia Haucă şi în cazul medicului de familie Sorina Rusu, pentru neglijenţă în serviciu, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, rele tratamente aplicate minorului şi sustragere de la tratament medical faţă de persoanele care aveau responsabilităţi în conformitate cu legislaţia privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
   
În acest caz s-a dispus şi desfacerea contractului de muncă al asistentului personal al fetei, Nicolae Parâjnec.

Ancheta Prefecturii se va extinde şi la Comisia Judeţeană de Evaluare a Persoanelor cu Handicap.

Între timp, starea fetei se îmbunătăţeşte. În două săptămâni, Gabriela a luat în greutate mai bine de 3 kilograme. Tânăra de 19 ani, care este internată la Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi, s-a dezvoltat ca un copil de 6-7 ani şi se exprimă ca unul de 3 ani. Ea are dinţii distruşi, nu i-a crescut părul, nu socializează.
   
Medicii ieşeni afirmau că fata are grave carenţe alimentare şi retard psihic cauzat de relaţia nefirească avută cu mama ei, care a menţinut-o cu forţa la stadiul de bebeluş, dar şi de lipsa unei alimentaţii adecvate.
  
Pentru a se recupera, fata are nevoie pe lângă tratamentul nutriţional şi de consiliere psihologică.


×
Subiecte în articol: plangeri penale Suceava handicap
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close