Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Deveselu, cercetat de DNA pentru luare de mită

Primarul din Deveselu, cercetat de DNA pentru luare de mită

Primarul din Deveselu, cercetat de DNA pentru luare de mită
de S.T.    |    22 Oct 2018   •   19:07

Ion Aliman, primarul comunei Deveselu, judeţul Olt, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ion Aliman, primar al comunei Deveselu, judeţul Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, a informat, luni, DNA.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, la data de 26 ianuarie 2015, în contextul derulării unui contract de execuţie lucrări ("Modernizare drumuri în comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km - Asfaltare"), Ion Aliman ar fi pretins în mod direct reprezentantului unei asocieri de firme (martor în cauză) suma de 50.000 lei şi ar fi acceptat promisiunea acestuia din urmă de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrări deja executate la construcţia unei porţiuni din contractul menţionat, respectiv un drum în lungime de 620 m).

„Ion Aliman, în calitate de primar al comunei Deveselu şi ordonator de credite, a condiţionat de plata mitei sus-menţionate deblocarea şi efectuarea, de către unitatea administrativ-teritorială, a unei plăţi la care societatea comercială era îndreptăţită, în procedura de derulare a contractului de execuţie lucrări”, se menţionează în comunicat.

Potrivit DNA, remiterea efectivă a banilor nu ar mai fi mai avut loc, deşi ulterior consumării faptei de luare de mită (în forma pretinderii), au avut loc discuţii între Ion Aliman şi reprezentantul societăţii comerciale privind modalitatea în care primarul să primească suma respectivă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti. 

×
Subiecte în articol: primar Deveselu luare de mita
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close