Primarul din Sfântul Gheorghe nu s-a prezentat la audieri în cazul plângerii legate de discriminarea românilor din localitate

de S.T.    |    14 Feb 2012   •   18:26
Primarul din Sfântul Gheorghe nu s-a prezentat la audieri în cazul plângerii legate de discriminarea românilor din localitate Foto: adevarul.ro

Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad,  nu s-a prezentat nici astăzi la audieri în cazul plângerii legate de discriminarea românilor din localitate. Este pentru a doua oară când Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării este nevoit să amâne termenul cu încă o săptămână.

Primăria din Sfântul Gheorghe nu a trimis nici un reprezentant pentru a-şi expune punctul de vedere. Se pare că unele programări stabilite anterior l-au împiedicat pe primarul Antal Arpad să se prezinte la şedinţă. Legea prevede un termen de 90 de zile în care aceste cazuri pot fi soluţionate, dar este considerat, în general, doar o recomandare.

Aproximativ 14.000 de români convieţuiesc alături de semenii lor de etnie maghiară în municipiul Sfântul Gheorghe. Ei reprezintă un sfert din populaţie, dar nu au nici un reprezentant printre angajaţii Primăriei, niciunul dintre cei 119 funcţionari publici nefiind de naţionalitate română.

 
Get Adobe Flash player

Parteneri
x close