Antena 3 CNN Actualitate Proiect de lege pentru utilităţi. Gazele şi apa vor fi separate pe fiecare apartament

Proiect de lege pentru utilităţi. Gazele şi apa vor fi separate pe fiecare apartament

Proiect de lege pentru utilităţi. Gazele şi apa vor fi separate pe fiecare apartament
Sursa foto: Foto: ziarulprahova.ro
24 Iul 2011   •   09:57
Locatarul rău platnic nu va mai crea probleme vecinilor de lângă el, dacă va fi aprobat proiectul de lege care prevede contractele individuale la utilităţi. Gazele şi apa vor fi separate pe fiecare apartament şi vor fi oprite doar la datornici. Astfel, nu vor mai fi posibile debranşările la comun în cazul celor cu facturile la zi.

Legea actuală permite separarea locatarilor la utilităţi, însă procedura e complicată. Oamenii au nevoie de acordul scris al vecinilor, iar societăţile de utilităţi sunt de multe ori reticente să facă debraşări, din cauza costurilor.

Şi locatarii se tem de costurile suplimentare ale unei debranşări, dar ştiu că în final, ajung să plătească doar cât consumă.

Mulţi şi-au montat singuri apometre şi ceasuri pentru gaz, dar sistemele sunt rentabile doar dacă toţi locatarii din bloc îşi contorizează consumul la utilităţi. Altfel, perderile se împart şi cresc la loc factura.

Dacă parlamentarii vor vota proiectul de lege, toţi furnizorii de utilităţi vor fi obligaţi să încheie contracte individuale pe apartamente, în maxim 180 de zile de la intrarea în vigoare a reglementării.

×
Subiecte în articol: factura intretinere proiect de lege
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close