Antena 3 CNN Actualitate Protestul ONG-urilor s-a mutat în Parlament: Au adus afişe pe care au scris "Genocid"

Protestul ONG-urilor s-a mutat în Parlament: Au adus afişe pe care au scris "Genocid"

Protestul ONG-urilor s-a mutat în Parlament: Au adus afişe pe care au scris "Genocid"
Sursa foto: Foto: Antena 3
09 Noi 2010   •   11:16

Reprezentanţii ONG-urilor pentru protecţia mediului care au protestat luni în faţa Palatului Parlamentului şi-au continuat, marţi, manifestaţia. De această dată, oamenii au protestat din balcoanele Camerei Deputaţilor, unde au adus afişe pe care au scris "Genocid". Aceştia au încercat  să ridice şi un banner, însă cei care se ocupă cu ordinea i-au împiedicat să facă acest lucru.

Ecologiştii sunt nemulţumiţi de posibila abrogare a ordonanţei de urgenţă din 2007, care ar da din nou liber construcţiilor pe spaţiile verzi.

Peste 200 de membri ai unor organizaţii de mediu au militatat şi luni pentru protejarea spaţiilor verzi din Capitală. Oamenii au făcut un protest spontan prin care au blocat intrarea în Camera Deputaţilor şi au dat peste cap traficul rutier pe Bulevardul Naţiunile Unite.

Protestatarii susţin că, dacă ordonanţa ar fi abrogată, peste 300 de hectare de spaţiu verde ar fi în pericol.

În prezent, prevederile Ordonanţei de Urgenţă 114/2007 protejează, printre altele, un sfert din Parcul Bordei, două treimi din Parcul Izvor, şase hectare din Parcul Prisaca Dornei, 12 hectare din Parcul IOR şi 29 de hectare din Parcul Tineretului.
  
Protestul de luni a fost întrerupt de jandarmi şi poliţişti, pentru că ecologiştii blocaseră traficul între Parlament şi Parcul Izvor.

Protest în Parlament


×
Subiecte în articol: protest ONG Camera Deputatilor genocid
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close