Antena 3 Actualitate Puiu Popoviciu, un miliardar discret susţinut de preşedintele Traian Băsescu

Puiu Popoviciu, un miliardar discret susţinut de preşedintele Traian Băsescu

de G.S.    |    06 Noi 2011   •   10:27
Puiu Popoviciu, un miliardar discret susţinut de preşedintele Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: INTACT Images
Ginere al fostului demnitar comunist Ion Dincă, Puiu Popoviciu s-a vrut un miliardar discret. Evoluţia lui Popoviciu a fost descrisă în emisiunea "Exces de putere” de sâmbătă seară, la Antena 3.

Nici topurile celor mai bogaţi români nu reuşeau să-l consemneze, astfel că s-a strecurat în ierarhii în anul 2003, cu o avere estimată la 100 de milioane de dolari, după care a dispărut până în 2008, când trecuse deja de 300 de milioane de euro, potrivit revistei Forbes.

Restaurantele Casa Doina, Pizza Hut sau KFC, hotelurile Howard Johnson şi Ramada îi aparţin la vedere. Alte afaceri sunt trecute pe numele octogenarei sale mame sau altor apropiaţi. Intră aici societăţile Alltrom, Herăstrău, Mioriţa, Comaliment. A deţinut franciza Ikea şi a vândut-o în 2010, afacerea aducându-i circa 30 de milioane de euro.
 
Get Adobe Flash player

Întâlnirea cu Traian B
ăsescu avea să-l urce însă de pe locul 25 pe locul 4 în topul miliardarilor. În 2001, Popoviciu obţine de la Primăria Capitalei controversatul PUZ pentru proiectul Băneasa Investment.

Traian Băsescu este acuzat că a eliberat documentele pe numele firmei lui Popoviciu când terenul de 220 de hectare aparţinea încă statului, iar planul ar fi de o nulitate absolută pentru că nu a avut avizele oligatorii prevăzute de lege.

În plus, Primăria investeşte în proiectul lui Popoviciu peste 300 de miliarde de lei pentru reţeaua de apă şi canalizare. Graţie acestui proiect, averea lui Popoviciu ajunge, în 2009, la 600-650 de milioane de euro, potrivit aceluiaşi Top Forbes.

Criza îl coboară spre 420 de milioane în 2010 şi 330 de milioane în 2011. Reţinut de DNA, în martie 2009, Puiu Popoviciu beneficia de o declaraţie de sprijin uluitor chiar din partea şefului statului.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close