Antena 3 CNN Actualitate Raport. Consumul de droguri s-a triplat în ultimii patru ani, în România

Raport. Consumul de droguri s-a triplat în ultimii patru ani, în România

Raport. Consumul de droguri s-a triplat în ultimii patru ani, în România
Sursa foto: Foto: xn--80achd5ad.xn--p1ai
de M.Z.    |    15 Noi 2011   •   15:27

Consumul de droguri s-a triplat în ultimii patru ani în România, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), prezentat marţi, de directorul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), chestor Sorin Oprea. Cel mai consumat drog este cannabisul, urmat de ecstasy, heroină şi cocaină.

Raportul se bazează pe un studiu realizat la nivel naţional de către ANA în 2010 comparativ cu cel din 2007. Conform acestuia, consumul de droguri a crescut de la 1,7% în 2007 la 4,3% în 2010.

De asemenea, consumul de droguri în rândul românilor cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani este în creştere, inclusiv la categoria de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive - etnobotanice.

Numărul bucureştenilor consumatori de droguri este de aproximativ 18.300, în comparaţie cu anii anteriori observându-se o uşoară creştere.

Din acelaşi raport mai rezultă că în 2010 prevalenţa bolilor infecţioase asociate consumului de droguri în rândul consumatorilor indică o tendinţă de creştere pentru hepatita B (13,1%) şi pentru HIV (4,1%).

 


×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close