Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce se întâmplă dacă un om moare fără lumânare?

Ce se întâmplă dacă un om moare fără lumânare?

Ce se întâmplă dacă un om moare fără lumânare?
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
02 Oct 2017   •   20:52

Ortodoxia vorbește despre lumânarea ca un simbol. Ea simbolizează lumina adevărului și sfințeniei, care este Iisus Hristos.

Lumânarea este simbolul vieții veșnice pe care ne-o dorim după moarte în lumina dumnezeiască. Ea mai este considerata o jertfă adusă lui Dumnezeu și de aceea se preferă ca ea să fie din ceară curată ca să nu producă mult fum, scrie otodoxia.me.

Conform credintei populare, o lumanare trebuie aprinsa la marile slujbe: botez, cununie, moarte. Cea aprinsa atunci cand cineva moare este lumina care se pune in mana mortului, cand acesta isi da duhul, lumina ce ii va fi calauza pe drumul de veci.

Din popor s-ar vorbi ca daca ti lumanarea cuiva care moare, atunci pacatele lui se vor abate asupra ta, dar invatatura crestina spune ca acest lucru nu este adevarat pentru ca daca ii tii lumanarea unui mort atunci il calauzesti pe acesta spre imparatia cerurilor.

Daca o persoana moare fara lumanare, acest lucru nu este considerat un pacat. Preotii spun ca decedatul ia cu el pacatele in lumea cealalta, nu lumanarea, asa ca, cel mai mare pacat este ca cineva sa moara fara sa se spovedeasca sau fara sa fie impartasit.

×
Subiecte în articol: lumanare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close