Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ziua în care rugăciunile fac minuni. Ce este bine să faceţi astăzi

Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ziua în care rugăciunile fac minuni. Ce este bine să faceţi astăzi

Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ziua în care rugăciunile fac minuni. Ce este bine să faceţi astăzi
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
01 Oct 2015   •   10:35

Acoperamantul Maicii Domnului este sarbatoarea randuita de Biserica in amintirea aratarii Maicii Domnului in biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie 911, se facea priveghere in aceasta biserica, pentru salvarea cetatii care era asediata.

La ora patru dimineata, Maica Domnului s-a aratat inaintea poporului, stand in vazduh si rugandu-se cu lacrimi. Sfantul Acoperamant era tinut in maini deasupra capetelor credinciosilor. In jurul ei se aflau apostolii, sfintii si mucenicii.

Sfantul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis catre ucenicul sau iubit, Epifanie: "O vezi, frate, pe Imparateasa si Doamna tuturor cum se roaga pentru intreaga lume?" Iar Epifanie a zis: "O vad, Parinte, si ma minunez!".

Acesta este evenimentul pe care il prazanuieste Biserica astazi, spre a ne aminti ca prin nevointa si rugaciune, putem primi si noi, in greutatile vietii noastre, neincetatul ajutor al Maicii Domnului.

Amintim ca 1 octombrie este si Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice. Ea a fost stabilita in mod oficial in sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena.

Citiţi mai mult pe crestinortodox.ro. 
 

×
Subiecte în articol: sarbatoare Maica Domnului
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close