Antena 3 CNN Actualitate Religie PAȘTE 2016. Superstiții în Joia Mare. Ce trebuie să faceți ca să vă meargă bine

PAȘTE 2016. Superstiții în Joia Mare. Ce trebuie să faceți ca să vă meargă bine

PAȘTE 2016. Superstiții în Joia Mare. Ce trebuie să faceți ca să vă meargă bine
Sursa foto: Foto: Pixabay
28 Apr 2016   •   11:48

Superstiţii în Joia Mare. Cunoscută ca Joia Mare sau Joia Neagră, această zi este una extreme de importantă. În această seară se aprind 12 lumânări la citirea celor  12 Denii, lumânări ce vor fi aprinse pe parcursul întregului an, ele având puteri deosebite, scrie voceatransilvaniei.ro.

În seara din Joia Mare, la biserică se citesc cele 12 Denii sau cele 12 Evanghelii, prin care se aminteşte istoria mântuirii, începând cu Cina cea de Taină şi continuând cu prinderea Mântuitorului în Grădina Ghetsimani, aducerea lui la arhiereii Ana şi Caiafa, condamnarea de către Sinedriu, judecarea de către Pilat, batjocorirea, răstignirea, moartea şi punerea sa în mormânt.

Superstiţii în Joia Mare. În această seară, are loc slujba celor 12 Evanghelii, iar lumea merge la biserică îmbrăcată în haine de doliu, făcute din pânză albă şi cusute cu negru.

Citiți și: PAȘTE 2016. Obiceiuri din Joia Mare

Superstiţii în Joia Mare. “În fiecare lună se aprinde câte o lumânare dintre cele 12. Lumânările se aprind la început de lună, în zile importante cum ar fi ziua naşterii, căsătoriei, sau ziua botezului. Cu această lumânare trebuie să existe o legătură sufletească. Ziua de joi este o zi importantă pentru feştania casei”, a explicat părintele Roman Pinte pentru voceatransilvaniei.ro.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Paste 2016 joia mare superstitii
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close