Antena 3 CNN Actualitate Reparatiile la Casa Poporului, blocate de frica DNA. Ce sumă este pusă la bătaie pentru lucrari de renovare

Reparatiile la Casa Poporului, blocate de frica DNA. Ce sumă este pusă la bătaie pentru lucrari de renovare

Reparatiile la Casa Poporului, blocate de frica DNA. Ce sumă este pusă la bătaie pentru lucrari de renovare
Sursa foto: Foto: hdtimelapse.net
29 Iul 2015   •   08:26

Parlamentarii au bani pentru reparatii la Casa Poporului, dar nu pot să-i cheltuiască. Deputaţii au scos la licitaţie mai multe lucrari de renovare a Casei Poporului, în valoare de peste un milion de euro, dar investitorii nu se înscriu la concurs. De frica anchetelor DNA, spun oamenii de afaceri.

Între timp, bucăţi din clădire au început să cadă, iar aleşii şi angajaţii lor vin cu teamă la muncă.

De aproape zece ani, unii dintre politicienii care s-au ocupat de Casa Poporului au investit în orice altceva, numai în clădire nu. Administratorii de acum au găsit banii, dar nu au cu cine să facă lucrările. De frica DNA-ului, oamenii de afaceri nu se mai înscriu la licitaţii. 

Adică în tavanul a peste treizeci de săli de şedinţă.

De aproape un an deputaţii au scos lucrarea la licitaţie şi au pus la bătaie peste 500 de mii de euro pentru reparatii la Casa Poporului. Acum încearcă din nou.

Dacă până la sfârşitul anului deputaţii nu reuşesc să repare terasa, vor pierde banii la următoarea rectificare. Vor pierde şi cei patru sute de mii de euro cu care ar trebui să repare zece dintre vechile lifturi. Ascensoarele au elemente de azbest cancerigen şi au fost, deocamdată, oprite.

×
Subiecte în articol: DNA casa poporului
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close