Antena 3 CNN Actualitate Român pe aeroportul Ataturk din Istanbul: ”Se aud focuri de armă. Afară se trage!”

Român pe aeroportul Ataturk din Istanbul: ”Se aud focuri de armă. Afară se trage!”

Român pe aeroportul Ataturk din Istanbul: ”Se aud focuri de armă. Afară se trage!”
16 Iul 2016   •   01:15

Un român aflat pe aeroportul Ataturk din Istanbul, aflat în intervenție telefonică la Antena 3, a declarat că se aud focuri de armă și lumea a intrat în panică.

Ionuț povestea la Antena 3 că se află blocat în terminalul aeroportului Ataturk, unde mai erau alți aproximativ 60 de români, când au început să se audă focuri de armă și lumea a intrat în panică.

"Se aud focuri de armă, toată lumea fuge. Afară se trage! Afară se trage!", a spus Ionuț, la Antena 3.

Românul a afirmat, la Antena 3, că drumul spre aeroport a fost unul dificil, din cauza ambuteiajelor din oraș. El a mai spus că la aeroport erau deja soldați când au ajuns. Avionul cu care ar fi trebuit să zboare spre România a fost anulat cu 40 de minute înainte de decolare.

Aeroportul Ataturk din Istanbul, paralizat

Site-ul oficial al aeroportului este inaccesibil, dar pagina web flightradar24.com semnalează că niciun avion nu emite semnal de zbor în apropierea aeroportului, în timp ce aeroportul Sabiha Gokcen, mai mic, aflat în partea asiatică a Istanbului, continuă să funcţioneze.

Aeroportul Ataturk apare pe hartă cu specificaţia "No callsign"' (fără semnal), sugerând că nu funcţionează controalele de trafic.

Conform televiziunilor turce, aeroportul este înconjurate de maşini de luptă, în urma măsurilor luate de un grup de militari care se pare că au preluat puterea în Turcia.

Președintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, a făcut un apel la populația turcă, să iasă în stradă, după ce armata turcă a anunțat că a preluat puterea, în numele democrației. Erdogan a lansat apelul printr-un mesaj transmis pe Facetime.

Apelul lui Erdogan nu a rămas fără răspuns și oamenii au început să iasă pe străzile din țară (LIVE)

Toate zborurile de pe Aeroportul Ataturk din Istanbul au fost anulate.

MESAJUL MAE PENTRU ROMÂNII AFLAȚI ÎN TURCIA

Desfăşurări masive ale forţelor armate au avut loc la Ankara şi Istanbul, atât la sol, cât şi în aer. Există informaţii conform cărora la Ankara au fost trase focuri de armă.

Focuri de armă în Turcia. Un elicopter militar a deschis focul deasupra capitalei - VIDEO

Armata turcă a anunţat că a preluat controlul asupra aeroportului Ataturk din Istanbul, potrivit agenţiei Dogan, după închiderea parţială a celor două poduri de peste strâmtoarea Bosfor. Premierul Binali Yildirim a precizat că tentativa de lovitură de stat va fi înăbuşită.

×
Subiecte în articol: lovitura de stat in turcia paralizat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close