Antena 3 CNN Actualitate Români buni europeni. Brevete pentru sănătate

Români buni europeni. Brevete pentru sănătate

Români buni europeni. Brevete pentru sănătate
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Noi 2013   •   10:28

Avem români de excepţie care au schimbat sisteme. Sunt cunoscuţi în toată Europa şi, din păcate, mai puţin în ţara noastră. Unul dintre ei este doctorul Victor Cauni, medic primar urolog. Primul brevet de invenţie l-a primit pentru un dispozitiv cu care a operat sute de pacienţi.  Au urmat însă şi alte invenţii, printre care şi un dispozitiv care permite operaţia doar cu ajutorul ecografului.

Rezultatul eforturilor doctorului Victor Căuni se regăseşte într-un registru special în care pacienţii sănătoşi şi-au exprimat mulţumirea după ce au fost puşi din nou pe picioare.

Doctorul Cauni şi-a început cariera în anul 1995 la Spitalul de Urgenţe Sfântul Ioan. Aici, sub îndrumarea profesorului Petrişor Geavlete a învăţat că progresul în medicină se face peste noapte. Aşa că odată cu experienţa a reuşit să facă schimbări majore în domeniul său, al urologiei. A primit primul său brevet pentru un dispozitiv.

Au urmat alte cinci brevete, unele au deja certificat de invenţie, altele sunt doar la stadiul de cerere.

De aproape doi ani, Victor Cauni lucrează la secţia de urologie de la Spitalul Colentina. A învăţat că un doctor bun trebuie să fie şi un bun prieten cu pacientul. Iar iubirea de aproape l-a apropiat şi mai tare de religie. Biroul său este o miniexpoziţie de picturi, cele mai multe religioase.

×
Subiecte în articol: Romani buni europeni
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close