Antena 3 CNN Actualitate Sănătate 7 simptome pe care nu trebuie să le ignori vreodată. Eşti în mare pericol dacă faci asta!

7 simptome pe care nu trebuie să le ignori vreodată. Eşti în mare pericol dacă faci asta!

7 simptome pe care nu trebuie să le ignori vreodată. Eşti în mare pericol dacă faci asta!
26 Aug 2015   •   14:32

Durerea în piept, amețelile sau hemoragia sunt semne clare că trebuie să vezi un doctor. Unele simptome, însă, sunt foarte ușor de ignorat – mai ales dacă vin și pleacă. Totuși, există circumstanțe care pot dezvălui probleme de sănătate mai grave, scrie Ela Crăciun pe blogul personal.

1. Pierderea în greutate fără efort este un vis pentru multe dintre noi. Atunci când pare prea frumos ca să fie adevărat…, probabil chiar așa e. Consultă doctorul dacă ai pierdut 5% din greutate în ultimele 6 până la 12 luni fără să schimbi nimic la stilul tău de viață. Factori care pot accelera acest proces includ cancerul, depresia, diabetul, hipertiroidia.

2. Durerea de stomac fără motiv aparent. Dacă poți explica durerea de stomac prin prisma indigestiei, a constipației sau a unei infecții a tractului digestiv, poți fii liniștită. Dacă durerea persistă mai mult de 3 zile, este asociată cu o lovitură sau este însoțită de greață și vomă, mergi imediat la doctor.

3. În general, simți cum rămâi fără respirație după efort fizic prelungit, când ai astm sau bronșită sau ești la altitudine mare. Așadar, dacă ai aceeași senzație neplăcută când nu faci vreo activitate fizică intensă sau dacă observi că buzele și degetele s-au învinețit, trebuie să consulți un medic.

Continuarea pe ElaCraciun.ro.

×
Subiecte în articol: ela craciun simptome probleme de sanatate
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close