Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Vremea trece de la o extremă la alta. Avertismentul medicilor

Vremea trece de la o extremă la alta. Avertismentul medicilor

Copiii dar și cei cu boli cronice sunt cei mai afectați de vremea extremă, avertizează specialiștii. Medicii vin cu o serie de recomandări.

Vremea trece de la o extremă la alta. Avertismentul medicilor
Sursa foto: Colaj Antena 3 CNN | Profimedia & Pexels
de Ioana Mihăilă    |    26 Mar 2023   •   10:01

Vicepreședintele Societății Naționale de Medicină a Familiei, doctorul Gindrovel Dumitra, a vorbit în această dimineață în direct la Antena 3 CNN despre implicațiile pe care schimbările bruște de temperatură le aduc stării noastre de sănătate.

"Din cauza schimbărilor bruște de temperatură sunt favorizate infecțiile respiratorii în special. Acest sezon are o particularitate, vine după mai multe sezoane în care copiii nu au experimentat viroze respiratorii, astfel încât în ceea ce privește apărarea împotriva acestor viroze ei au un anumit deficit.

Citește și: Avertizare meteo! Cod galben de vânt puternic în patru județe din țară

Nu au protecție obținută prin îmbolnăvirea în sezoanele anterioare, motiv pentru care numărul de cazuri în acest sezon a fost mult mai mare", a spus doctorul.

Totodată acesta a precizat și câțiva pași pe care îi putem urma pentru a evita îmbolnăvirile.

"Regurile de igienă în primul rând. Mă întorc la recomandarea de a purta mască în spațiile închise. Spălatul pe mâini cu apă și săpun, aerisirea spațiului care trebuie să se facă cât se poate de mult", a declarat Gindrovel Dumitra.

×
Subiecte în articol: imbolnaviri
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close