Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Combinaţii toxice de alimente şi băuturi

Combinaţii toxice de alimente şi băuturi

Combinaţii toxice de alimente şi băuturi
Sursa foto: foto: freeimages.com/elaine tan
10 Dec 2015   •   08:22

Unele alimente și băuturi merg perfect împreună, în timp ce altele îți dau peste cap organismul. Vezi ce produse nu ar trebui să combini niciodată.

Lapte și ceai

Ceaiul negru este bogat în antioxidanți care scad inflamația și reduc riscul apariției bolilor cronice, inclusive a celor cardiovasculare și a diabetului. Dacă îl amesteci cu lapte, îi anulezi proprietățile benefice, potrivit specialiștilor citați de eatclean.com. Laptele previne absorbția antioxidanților, astfel că degeaba bei ceaiul negru. Dacă sperai că beneficiezi de o doză de calciu, te înșeli! Cafeina din ceai scade absorbția acestui mineral sănătos. Când vrei să dai un gust special ceaiului tău, stoarce o lămâie, pentru că va crește cantitatea de antioxidanți absorbită de organism.

Pâine albă și gem

Poate ți se pare cea mai bună idee pentru micul dejun, dar combinația de pâine alba și gem nu este deloc sănătoasă. Când o mănânci, nivelul de zahăr din sânge crește rapid, iar corpul tău trebuie să lucreze din greu pentru a-l aduce la nivel normal, secretând insulin. Glicemia ta scade, în cele din urmă, însă același lucru se întâmplă și cu energia și starea ta de spirit. Te simți obosită și te enervezi foarte repede.

„Pe termen lung, acest process poate epuiza pancreasul și poate crea rezistență la insulin și diabet”, susține nutriționistul Liz Weinandy. Înlocuiește pâinea alba cu una din cereal integrale, care încetinește digestia și previne creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Mai mult, pe unica.ro.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close