Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Zeci de copii ajung la spital cu afecţiuni grave din cauza alergiilor | Care sunt factorii care duc la manifestări grave

Zeci de copii ajung la spital cu afecţiuni grave din cauza alergiilor | Care sunt factorii care duc la manifestări grave

Începe coșmarul alergiilor de sezon și deja secțiile și cabinetele de specialitate încep să se aglomereze. Zeci de copii ajung cu afecțiuni severe, cele mai frecvente sunt rinitele, crizele astmatice și urticariile.

Zeci de copii ajung la spital cu afecţiuni grave din cauza alergiilor | Care sunt factorii care duc la manifestări grave
Sursa foto: Getty images | Guido Mieth
de Cristina Ştefan    |    14 Mar 2023   •   11:31

Medicii atrag atenția că primăvara se accentuează aceste reacții alergice. Din acest motiv, secția de specialitate de la Spitalul Marie Curie din Capitală, este deja aglomerat.

Sunt zeci de pacienți care ajung la spital, printre aceștia foarte mulți sugari. Cei mai mulți ajung cu rinită, cu astm, cu febră mare, tuse severe, dar și urticarie.

Nu de puține ori, spun medicii, se ajunge la șoc anafilactic din cauza anumitor reacții alergice.

Din acest motiv, părinții trebuie să fie foarte atenți la micuți, iar cadrele didactice, de asemenea, trebuie să știe dacă în clasă sunt, sau nu, elevi care au anumitor reacții alergice.

Citeşte şi: Schimbări majore în lupta cu ambrozia. Ce vor putea face acum autorităţile 

Sunt o mulțime de factori care duc la aceste afecțiuni, precum polenul, părul animalelor de companie, praful, poluarea sau schimbările climatice.

Potrivit Academiei Europene de Alergologie, până în anul 2025, una din două persoane va avea o astfel de afecțiune.

În momentul de față 25% din populație a globului suferă de o afecțiune alergică.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close