Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce trebuie să știi înainte de donarea de sânge. Dr. Daniela Georgescu: ”Cei cu aceste afecțiuni nu pot dona”

Ce trebuie să știi înainte de donarea de sânge. Dr. Daniela Georgescu: ”Cei cu aceste afecțiuni nu pot dona”

Hematologul Daniela Georgescu a vorbit marți, la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea”, despre importanța donării benevole de sânge în România.

Ce trebuie să știi înainte de donarea de sânge. Dr. Daniela Georgescu: ”Cei cu aceste afecțiuni nu pot dona”
Sursa foto: Pixabay.com
de Andreea Cigolea    |    09 Mar 2021   •   09:36

Donarea de sânge este extrem de importantă pentru țara noastră.

Hematologul Daniela Georgescu a explicat cine este exclus temporar și cine permanent de la donarea de sânge, dar și ce urmează după ce plecăm de la centru. O altă veste bună este că avem analize gratuite!

Donează sânge! Care sunt condițiile unei astfel de proceduri

”Actul voluntar de donare presupune pe lângă sinceritate și un grad de conștientizare a propriei stări de sănătate. Înainte de donare e bine să fii odihnit, hidratat și să eviți consumul de alcool, glucide sau alimente bogate în grăsimi cu până la 48 de ore înainte de a merge să donezi”, a explicat Daniela Georgescu, medic primar Hematologie.

Este important să știi și ce tip de tratamente urmezi pentru că pot fi contraindicații.

Cine nu poate dona sânge

Cei care sunt cunoscuți cu afecțiuni cronice nu pot dona. Între 18-60 ani putem dona sânge. Pentru sănătatea noastră, limita între donări ar trebui să fie de două luni.

La ce ne ajută medical donarea de sânge

Evident că fiecare donare de sânge obligă organismul să regenereze. Deci practic este o regenerare a organismului în condițiile în care o facem controlat și cu mare grija asupra propriei sănătăți.

În urma donării, sângele este procesat și trece prin metodele de verificare. Oamenii ar trebui să știe că după fiecare donare vor avea analizele gratuite.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate donare sânge
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close