Antena 3 CNN Actualitate Săptămâna bisericească va începe cu duminica

Săptămâna bisericească va începe cu duminica

Săptămâna bisericească va începe cu duminica
Sursa foto: Foto: fullonline.ro
29 Dec 2010   •   19:56

Săptămâna bisericească va începe cu duminica şi nu cu lunea, de anul viitor. Biserica Ortodoxă Română a decis să revină la o veche tradiţie creştină în care duminica este prima zi din săptămână, şi a publicat deja în acest sistem calendarul ortodox pe 2011.

Noile calendare, tipărite după noile reguli, se găsesc deja în bisericile şi mănăstirile din ţară. Dacă până acum în calendare ziua de duminică era despărţită de cea de luni printr-o linie, marcând astfel ultima zi a săptămânii, acum semnul a fost mutat.

În 2011, un adevăr deja existent este evidenţiat în calendar printr-o linie roşie care separă ziua de sămbătă de ziua de duminică, ziua de duminică devenind prima zi a săptămânii, ziua Învierii.

Credincioşii îşi pot cumpăra deja noile calendare. Acest calendar poate fi achiziţionat doar de la preoţi sau librăriile mitropolitane. Preţul la calendarul mare, de perete, clasic, este de 4 lei. Iar cele tipărite sub formă de carte costă 5 lei. Trebuie însă să aveţi grijă de unde vă cumpăraţi calendarele. Multe dintre ele sunt contrafăcute.


×
Subiecte în articol: calendar an duminica
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close