Antena 3 CNN Actualitate Sârbu: Penalităţile pentru întârzierea acordării subvenţiilor aferente 2008 ar putea fi de 1 milon euro

Sârbu: Penalităţile pentru întârzierea acordării subvenţiilor aferente 2008 ar putea fi de 1 milon euro

Sârbu: Penalităţile pentru întârzierea acordării subvenţiilor aferente 2008 ar putea fi de 1 milon euro
Sursa foto: ilie sarbu
02 Iul 2009   •   15:22

Penalităţile pe care România le-ar putea primi pentru că nu a finalizat în termen ( 30 iunie) plăţile pe suprafaţa aferente anului 2008 ar putea fi de circa un milion de euro în condiţiile în care APIA a achitat 92,56% din suma totală, a spus, miercuri, ministrul agriculturii, Ilie Sârbu.

"În aceste trei luni (aprilie- iunie) s-a lucrat intens şi s-a reusit achitarea unei părţi importante din sumă. Penalizarea pentru anul acesta va fi de aproape un milion de euro", a spus ministrul agriculturii, Ilie Sârbu, citat de Newsin.

Comisia Europeană a calculat României penalităţi de 13,9 milioane de euro pentru neachitarea în termen a plăţilor SAPS aferente anului 2007.

"Pe viitor nu vor mai fi întârzieri mari, doar deficienţe mici pe care nu o să le putem controla, lucruri mărunte şi atunci penalizările nu vor mai fi mari", a adăugat Ilie Sârbu.

APIA a reuşit să achite 92,56%, adică 492 milioane euro, din subvenţiile pe suprafaţă aferente anului 2008, până la data de 30 iunie, termen până la care Comisia Europeană nu aplică penalităţi.

Orice stat membru trebuie să efectueze plăţile SAPS (107 euro/ha) aferente anului anterior până la data de 30 iunie a anului în curs.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ilie Sarbu Ministerul Agriculturii APIA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close