Antena 3 CNN Actualitate Scenariu surpriză: PSD ar putea ajunge în opoziție. Majoritate de dreapta în Parlament, cu Tăriceanu premier

Scenariu surpriză: PSD ar putea ajunge în opoziție. Majoritate de dreapta în Parlament, cu Tăriceanu premier

Scenariu surpriză: PSD ar putea ajunge în opoziție. Majoritate de dreapta în Parlament, cu Tăriceanu premier
Sursa foto: foto: Agerpres
15 Dec 2016   •   15:35

Scenariu surpriză. Majoritate de dreapta în Parlament, cu Tăriceanu premier. PSD riscă să ajungă în Opoziție, deși a câștigat alegerile în mod categoric. În locul unei majorități PSD-ALDE, care se pare că nu reușește să se concretizeze, o altă majoritate prinde contur: PNL-ALDE-USR-UDMR-PMP, scrie Libertatea.

Desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu premier ar fi, de altfel, condiția principală a ALDE pentru a trece de partea celorlalte partide.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu precizează că partidul său vrea ”cât mai multe posturi” în viitorul Guvern.

„Situaţia (PSD-ALDE – n.r.) este foarte bună. O să avem discuţii cu cei de la PSD în care să armonizăm cele două programe, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare. Fiecare avem anumite chestiuni specifice, o anumită amprentă proprie şi sigur că varianta finală va trebui să fie rezultatul unor discuţii, a unor negocieri şi, probabil, şi a unor compromisuri”, a declarat preşedintele Senatului.

Întrebat câte posturi vrea în guvern, Tăriceanu a răspuns că vrea “cât mai multe”, 80-90%. Despre Liviu Dragnea premier, Tăriceanu a afirmat că nu au ajuns la astfel de discuţii. În ceea ce priveşte criteriul de integritate, liderul ALDE a afirmat că, în acest caz, Constituţia este foarte clară.

Despre negocierile cu PNL, Preşedintele ALDE spune că au existat ”demersuri mai puţin oficiale” ale PNL către ALDE, însă nu au avut loc discuţii oficiale privind o eventuală majoritate, pe motiv că liberalii încearcă doar să ”iasă din încurcătură” după alegeri şi sunt pe poziţii ”foarte îndepărtate” ideologic de ALDE.

Surse politice au precizat pentru Libertatea că miercuri a avut loc o întâlnire între Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, care s-a finalizat fără o concluzie clară.

×
Subiecte în articol: PSD ALDE
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close