Antena 3 CNN Actualitate Șeful ANPC a plătit 140 de lei factura la curent și 2.000 de lei la gaze: ”Am primit 10 lei compensare” | #josfăcătura

Șeful ANPC a plătit 140 de lei factura la curent și 2.000 de lei la gaze: ”Am primit 10 lei compensare” | #josfăcătura

Șeful ANPC, Mihai Culeafă, a declarat că a plătit 140 de lei pentru ultima factura la energie electrică și 2.000 de lei pentru factura la gaze. Acesta a menționat că locuiește într-o casă din cartierul Pantelimon.

Șeful ANPC a plătit 140 de lei factura la curent și 2.000 de lei la gaze: ”Am primit 10 lei compensare” | #josfăcătura
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Ian 2022   •   14:27

Șeful ANPC a beneficiat de o compensare de 10 lei, a spus acesta.

„Este vorba de o factură (n.r. la energie electrică) pe o perioadă de 30 de zile cu un consum de 200 de kw. La gaze am primit o factură cred că de 2.000 de lei. Nu este apartament. Stau la curte.

În această factură (n.r. la energie electrică) am beneficiat de compensare. Este vorba de 10 lei.”, a declarat Mihai Culeafă.

Șeful ANPC a precizat că instituția pe care o conduce va răspunde la sesizările consumatorilor în termen de 5 până la 15 zile:

„Nu vor fi deconectați și nu vor fi penalizați consumatorii. Pentru această societate avem ca perioadă de răspuns între 5 și 15 zile pe fond. Acolo unde problemele nu sunt atât de grave sesizarea se poate rezolva pe loc.”

Mihai Culeafă i-a propus ministrului Economiei creșterea cuantumului amenzilor pentru furnizorii de energie care încalcă legea:

„Amenzile sunt foarte mici. I-am propus domnului ministru Florin Spătaru să creștem cuantumul amenzilor. Nu amenzile sunt dureroase pentru acești mari furnizori de energie, ci măsurile complementare. Eu aș propune ca și sancțiune să punem un procent din cifra de afaceri a acelui furnizor. Furnizorii vor să facă profit, dar nu sunt de acord ca unii operatori economici să-și cldească fericirea pe nefericireaconsumatorilor.”, a mai declarat șeful ANPC.

×
Subiecte în articol: ANPC factura gaze electricitate #josfăcătura
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close