Antena 3 CNN Actualitate Sentință în cazul Oscar Pistorius. Fostul atlet va sta șase ani după gratii

Sentință în cazul Oscar Pistorius. Fostul atlet va sta șase ani după gratii

Sentință în cazul Oscar Pistorius. Fostul atlet va sta șase ani după gratii
06 Iul 2016   •   11:45

Oscar Pistorius va sta 6 ani după gratii. E sentinţa primită de fostul atlet sud-african, judecat pentru crimă, după ce a mai primit o condamnare de 5 ani pentru omor, în cazul uciderii fostei sale iubite, Reeva Steenkamp.

Pistorius are însă dreptul să facă apel, la fel şi procurorii, dacă nu sunt mulţumiţi de seninţă.

Pedeapsa minimă pentru crimă, în Africa de Sud este de 15 ani însă judecătoarea a considerată că există circumstanţe atenunate şi l-a condamnat pe Pistorius la doar 6 ani.

Oscar Pistorius, în vârstă de 29 de ani, și-a ucis iubita, Reeva Steenkamp, de Ziua Îndrăgostiților, în 2013. În octombrie 2014, Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor din culpă şi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc. Sportivul nu a contestat sancţiunea primită atunci, dar Parchetul a făcut apel, iar în decembrie 2015 Pistorius a fost declarat de Curtea Supremă de Apel vinovat de omor.

Pe 11 ianuarie, Oscar Pistorius a depus actele pentru o contestaţie la Curtea Constituţională. Sud-africanul s-a aflat în ultimele luni în regim de arest la domiciliu, el fiind eliberat din închisoare în octombrie 2015, după ispăşirea unui an de detenţie din condamnarea iniţială.

 

×
Subiecte în articol: Reeva Steenkamp Oscar Pistorius
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close