Antena 3 CNN Actualitate Sergiu Băhăian, condamnat la 26 de ani de închisoare pentru omor

Sergiu Băhăian, condamnat la 26 de ani de închisoare pentru omor

Sergiu Băhăian, condamnat la 26 de ani de închisoare pentru omor
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Iun 2011   •   14:21
Omul de afaceri Sergiu Băhăian a fost condamnat la 26 de ani de închisoare pentru crimă. Unul dintre complicii lui Băhăian, Valentin Şlepac, a fost condamnat la detenţie pe viaţă. Sentinţa nu este una finală şi poate fi atacată cu apel, informează surse din cadrul Tribunalului Ialomiţa, citate de Mediafax.

Sergiu Băhăian este judecat, alături de alte 13 persoane, pentru înşelăciune, omor, instigare la omor calificat, fals în înscrisuri, precum şi fals privind identitatatea. Cei 14 au fost trimişi în judecată, la începutul lunii noiembrie 2010, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa.


În perioada noiembrie 2006 - aprilie 2007, Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac au iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alte persoane, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.


Potrivit procurorilor, inculpaţii Valentin Şlepac şi Nicolae Mîrşu, instigaţi de Băhăian, l-au ucis pe Lucian Cernat aruncându-l în Dunăre de pe podul rutier care traversează braţul Dunărea Veche, după ce l-au obligat să bea alcool, ajungând astfel în imposibilitate de a se apăra.

Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş au recunoscut faptele comise şi au susţinut că au comis crimele la iniţiativa lui Sergiu Băhăian.






×
Subiecte în articol: omor inchisoare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close