Antena 3 CNN Actualitate Social Raed Arafat anunță relaxarea restricțiilor pentru nunți și botezuri

Raed Arafat anunță relaxarea restricțiilor pentru nunți și botezuri

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat astăzi şi relaxarea restricţiilor în cazul nunţilor şi botezurilor, în cadrul anunţului de prelungire al stării de urgenţă.

Raed Arafat anunță relaxarea restricțiilor pentru nunți și botezuri
Sursa foto: facebook.com/DrRaedArafat
de Alexandru Negrici    |    09 Iun 2021   •   17:28

Arafat a anunţat că oamenii pot participa în număr nelimitat la nunţile organizate în exterior, dacă sunt vaccinaţi

În cazul evenimentelor de acest tip organizate în interior, limita a devenit de maxim 200 de persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. Fără respectarea acestor criterii, limita de participare este de 50 de oameni în interior şi 70 în aer liber.

Arafat a precizat că pentru 1 iulie va fi reevaluată situaţia pentru adoptarea unor eventuale alte relaxări.

Noile prevederi pentru nunţi şi botezuri:

Se propune menţinerea organizării de evenimente private cum ar fi nunţi, botezuri, mese festive etc., fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de maximum 70 de persoane în exterior sau de maximum 50 de persoane în interior în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Evenimentele se pot organiza şi cu participarea persoanelor până la capacitatea maximă a spaţiului dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi este asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană.

Prin excepţie de la prevederile pct. 24 se propune permiterea organizării de nunţi şi botezuri, în spaţii închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, săli/corturi de evenimente, cu participarea a cel mult 200 de persoane şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toţi participanţii sunt persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Prin excepţie de la prevederile pct. 24 se propune permiterea organizării de nunţi şi botezuri, în spaţii deschise, cu participarea persoanelor până la capacitatea maximă a spaţiului şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toţi participanţii sunt persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close