Antena 3 CNN Actualitate Social A început goana după cozonacul de Paște! Patiseriile fac cu greu față sutelor de comenzi

A început goana după cozonacul de Paște! Patiseriile fac cu greu față sutelor de comenzi

E agitaţie mare în patiseriile din țară. Cele mai căutate produse sunt cozonacii și tradițională pască. Cei care au lăsat pe ultima sută de metri pregătirile de Paște ar trebui să se grăbească, patiserii abia mai fac față sutelor de comenzi.

A început goana după cozonacul de Paște! Patiseriile fac cu greu față sutelor de comenzi
de Claudia Popovici    |    22 Apr 2021   •   22:24

Într-o patiserie din București, Carmen pregătește cozonacii. După ce aluatul a fost frământat și lăsat să se odihnească 40 de minute poate fi prelucrat și pus în tavă.

„După ce l-am întins foarte bine punem nuca şi stafidele și acum îl răsucim foarte strâns ca aluatul să nu facă găuri, să fie uniform. Este gata să îl băgăm la dospitor", spune Carmen.

Nu este singura rețetă de cozonac din această patiserie. Unii clienți îi vor fără zahăr cu un înlocuitor, alții cu mai multă ciocolată.

Iubitorii de ciocolată preferă cozonacul cu ciocolată

"Cozonacul cu multă ciocolată. Este un produs perfect pentru iubitorii de ciocolată. Are ciocolată în interior și deasupra și pepite de ciocolată. Este full chocolate ca să îi spun așa", spune Teordora Niţu, director marketing patiserie.

Pe lista de comenzi pentru Paște este nelipsită pasca. Fiecare pască în parte este pusă cu decorul ei. În acest laborator lista de comenzi se va închide în curând. La se întâmplă în patiseriile și restaurantele din toată țara. Comenzile se dau în avans și se ridică în preajma sărbătorilor.

Cozonac şi pască, desertul care nu trebuie să lipsească de Paşte

Cozonacul preparat în casă ajunge să coste în medie 40 de lei. Pe de altă parte, cel preparat în cofetărie pornește la 70 de lei kilogramul și ajunge și la 100 lei în funcție de sortiment. Pasca în schimb nu depășește 70 de lei kilogramul.

×
Subiecte în articol: cozonac pasca Paște 2021
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close