Antena 3 CNN Actualitate Social Noi obligaţii pentru proprietarii de apartamente

Noi obligaţii pentru proprietarii de apartamente

Noi obligaţii pentru proprietarii de apartamente
de S.T.    |    25 Sep 2018   •   16:51

O nouă lege care vizează organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari de apartamente intră în vigoare vineri, 28 septembrie. Potrivit noilor reglementări, amenzile ajung până la 10.000 de lei pentru proprietarii de locuințe care nu respectă Legea 196/2018.

Principalele obligații ale proprietarilor de apartamente:

- proprietarul are obligația să păstreze și să întrețină in stare de functionare și siguranta spațiile interioare, echipamentele și instalatiile din dotarea tehnica a proprietatii individuale, respectiv instalatiile sanitare, de încalzire, canalizare, alimentare cu energie electrica, gaz, apa, precum si altele de aceasta natura, pe cheltuiala sa, astfel incât să nu aducă prejudicii celorlalți proprietari.

- proprietarul este obligat să permită accesul președintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului și al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de constructii/reparații, după caz, in proprietatea sa individuala, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuala. 

Continuarea pe observator.tv.

×
Subiecte în articol: reguli obligatii apartamente proprietari
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close