Antena 3 CNN Actualitate Social Omul care crește generații de sportivi. Titi „Prosop”: Boxul este sportul oamenilor săraci

Omul care crește generații de sportivi. Titi „Prosop”: Boxul este sportul oamenilor săraci

Omul care crește generații de sportivi. Titi „Prosop”: Boxul este sportul oamenilor săraci
27 Dec 2018   •   19:11

Într-o sală de box din Ploiești, să luptă să îi ridice și pe alții până la nivelul său, cel puțin. Să îi facă bărbați, să îi facă învingători. Vrea și o va face. A făcut deja niște mari campioni. Îl cheamă Titi Tudor, dar toată lumea îi spune Titi „Prosop”. 

Încerc să le asigur o masă cum eu ca copil, ca sportiv nu am avut. Numai copiii oamenilor săraci se duc la box ca să își câștige viitorul. Boxul este sportul oamenilor săraci, ăsta este adevărul

De la acest adevăr a pronit Titi „Prosop” care a înființat o cantină pentru copii. Se uită la elevii lui și își promite că va mai scoate măcar un campion mondial. Să îl vadă ca pe Doroftei învingând, ascultând imnul României cu lacrimi în ochi.

„Este cel mai bun tată pentru toți copii din sală”, spune Marian. Mama i-a plecat la muncă în străinătate și i-a lăsat pe el și pe cei șase frați în grija bunicii. „Boxul este o cale pentru a putea să fac ceva în viață”. El frică nu mai are și nici adversari la categoria lui. Maestru a făcut din el campion la juniori.

×
Subiecte în articol: box antrenor
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close