Antena 3 CNN Actualitate Social Alexandru Rafila: Vârful pandemiei de coronavirus în România, după Sărbătorile Pascale

Alexandru Rafila: Vârful pandemiei de coronavirus în România, după Sărbătorile Pascale

Alexandru Rafila este de părere că abia după Sărbătorile Pascale se va ajunge la un vârf al epidemiei în România. Președintele Societății Române de Microbiologie are speranța că temperaturile crescute din timpul verii să ajute la scăderea vitezei de transmitere.

Alexandru Rafila: Vârful pandemiei de coronavirus în România, după Sărbătorile Pascale
Sursa foto: Antena 3
30 Mar 2020   •   16:21

"Astăzi vor apărea în completare măsuri medicale specifice care să permită, de exemplu, îngrijirea în afara spitalelor, în spații dedicate a pacienților asimptomatici sau care au forme ușoare de boală, ca să nu supraaglomerăm spitalele, de asemenea, probabil că vor exista prevederi care se referă la personalul medical, într-o ședință tehnică după-amiază.

Eu cred asta pentru că va urma o perioadă în care contactele sociale, măcar cele intrafamiliale, se vor intensifica, ceea ce poate favoriza transmiterea mai susținută a bolii. Deci, eu, personal, estimez sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai, după care sper să intrăm într-un trend descrescător stimulat și de evoluția vremii, pentru că în ciuda faptului că nu distruge virusul căldura de afară, există studii care arată că transmisibilitatea scade cu fiecare grad în plus ca și temperatură medie, și atunci sperăm să ajungem la o situație cu o transmisibilitate mai redusă în cursul verii, care să permită tratarea pacienților în mod corespunzător în spitale.

Opinia mea este că până la toamnă vom avea o terapie eficace, vaccin nu, dar o așteptăm de la un mare producător din Statele Unite. Este acum în studii clinice avansate", a mai declarat profesorul Alexandru Rafila, luni, la Realitatea Plus.

×
Subiecte în articol: coronavirus aprilie Sarbatori Pascale

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close