Antena 3 CNN Actualitate Social Renovări la Maternitatea Giulești. Managerul spitalului: „Dacă în zece zile nu dăm drumul, Bucureștiul explodează”

Renovări la Maternitatea Giulești. Managerul spitalului: „Dacă în zece zile nu dăm drumul, Bucureștiul explodează”

Renovări la Maternitatea Giulești. Managerul spitalului: „Dacă în zece zile nu dăm drumul, Bucureștiul explodează”
05 Dec 2018   •   15:13

La Maternitatea Giulești a început renovarea saloanelor, după ce mai mulți copii au fost infectați cu stafilococ auriu. Managerul spitalului, Marcel Moisa, spune că „nimic nu este prea scump pentru sănătate”, iar renovările ar trebui să fie gata până la finalul săptămânii. 

„Nouă ni s-a solicitat să închidem și, pe măsură ce se eliberează compartimentele, să facem curățenie, ignenizare, dezinfecție terminală, nebulizare și atât. Oricum trebuia să facem o zugrăvire, ne-a venit mănușă că e închis spitalul. Este în plus această zugrăvire, care se face cu substanță lavabilă acreditată de Ministerul Sănătății. Este biocidă, omoară germenii, dar nu pe vecie.

După ce terminăm zugrăveala, după ce vom face curățenie, vom face dezinsecție. Apoi prelevăm probe, le punem la dispoziție. Nimic nu e prea scump pentru sănătate, nu despre asta a fost vorba. Dacă în zece zile nu dăm drumul, Bucureștiul explodează. Sunt mulți prematuri. În România, a devenit o mare problemă prematuritatea”, spune Marcel Moisa, manager al Spitalului Clinic „Prof. Dr. Panait Sirbu”.

Întrebat când vor fi gata renovările, Marcel Moisa a spus că „Asigurările date de șefii echipei de constructori... vineri seara, sâmbătă seara”.

De la sfârşitul lunii noiembrie, mai mulți copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, după ce au fost infectaţi cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice.

Citește și: Gabriela Firea, despre Maternitatea Giuleşti: Sperăm ca într-o săptămână maxim să se redeschidă secţia şi să se facă internări

Citește și: Bebeluși născuți la Maternitatea Giulești, infectați cu stafilococ auriu

×
Subiecte în articol: maternitatea giulesti
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close