Antena 3 CNN Actualitate Șase bebeluși infectați cu stafilococ în spital. Reacția reprezentanților Maternității Giulești

Șase bebeluși infectați cu stafilococ în spital. Reacția reprezentanților Maternității Giulești

Șase bebeluși infectați cu stafilococ în spital. Reacția reprezentanților Maternității Giulești
28 Noi 2018   •   12:48

Șase bebeluși care s-au născut la Maternitatea Giulești din București au fost internați după trei săptămâni de la externare la Spitalul Grigore Alexandrescu din cauza infecțiilor cu stafilococ auriu. 

Purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești, Doru Pană, spune, însă, că niciun bebeluș nu a fost infectat în spital. 

„Pot să vă spun în mod cert că de la noi din spital nu a fost nici măcar un singur bebeluș cu infecție cu stafilococ. Sunt niște copii care s-au născut la Maternitatea Giulești, dar care au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu la 10-21 zile după ce au fost externați din spital. Deci ei din spital au fost externați în stare bună, la 10-21 de zile au ajuns acolo.

Noi am demarat o amplă acțiune ca să stabilim dacă există o legătură între nașterile celor șase bebeluși și maternitatea noastră. În mod cert în maternitate s-au făcut investigații epidemiologice. Noi luăm preventiv măsurile respective pentru că se poate întâmpla oricând să vină cineva din afară cu o infecție și să ne umple secția”, a afirmat Doru Pană, medic, purtător de cuvânt al Maternității Giulești.

 

×
Subiecte în articol: spital bebelusi stafilococ
Parteneri
Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie şi gaze
x close