Antena 3 CNN Actualitate Social Semnal de alarmă tras de un lider sindical din Poliție: Un singur psiholog, la cel puţin 1.000 de oameni

Semnal de alarmă tras de un lider sindical din Poliție: Un singur psiholog, la cel puţin 1.000 de oameni

Semnal de alarmă tras de un lider sindical din Poliție: Un singur psiholog, la cel puţin 1.000 de oameni
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
30 Iul 2018   •   12:56

Florin Vîlnei, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „Sed Lex”, a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despe teribila crimă din judeţul Gorj, unde o poliţistă şi-a împuşcat mama, bebeluşul de şase luni, după care s-a sinucis.

''În urma verificărilor făcute de puţin timp, s-a constatat că armamentul este ţinut conform regulamentului şi în condiţii corespunzătoare. Partea cea mai dură şi fondul problemei o reprezintă altă problemă (...) La un nivel de unitate de poliţie, un psiholog cum poate să identifice anumite vulnerabilităţi, în condiţiile în care un singur angajat, un singur psiholog trebuie să stea de vorbă cu cel puţin 1.000 de oameni. De câte ori un psiholog a fost să vadă, în ce condiţii îşi desfăşoară activitatea un şef de post şi la câte cazuri intervine. De câte ori s-a deplasat la faţa locului unor tragedii? (...) Până la urmă, în acest sistem complex ne lovim cu diferite situaţii în care, putem la un moment dat să clacăm. Dacă nici la momentul de faţă, ceea ce înseamnă factor guvernamental, nu înţelege că bugetul acestei instituţii nu se rezumă doar la a asigura baza materială şi salariile acestor oameni. Trebuie să investim şi să protejăm, pentru că cea mai importantă sursă în acest minister este factorul uman. Să încercăm să îl lucrăm, să îl perfecţionăm, să identificăm vulnerabilităţile", a spus Florin Vîlnei, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „Sed Lex".

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close