Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu ar putea fi eliberat din arest pe motiv de handicap

Sorin Ovidiu Vîntu ar putea fi eliberat din arest pe motiv de handicap

Sorin Ovidiu Vîntu ar putea fi eliberat din arest pe motiv de handicap
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Mai 2011   •   12:15

Magistraţii se vor decide joi asupra recursului procurorilor la decizia de eliberare a lui Sorin Ovidiu Vîntu. Judecătoarea care a decis eliberarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi-a motivat decizia prin lipsa în arest a unei camere care să poată acomoda o persoană cu handicap.

Potrivit motivării eliberate de judecătoare, lipsa de mobilitate a lui Vîntu, imobilizat într-un scaun rulant, îl pune în situaţii ce presupun un efort suplimentar considerabil.

"Starea evident deteriorată a sănătăţii inculpatului Sorin Ovidiu Vîntu; lipsa de mobilitate a inculpatului care este imobilizat într-un scaun rulant îl pune pe acesta în situaţii ce presupun un efort suplimentar considerabil pentru a se adapta traiului într-o cameră de deţinere care nu este dotată cu instalaţiile necesare unei persoane cu handicap", susţine judecătoarea.


Un alt argument al deciziei este acela că lăsarea în libertate nu ar pune în pericol partea vătămată, deoarece Vîntu a vândut Realitatea Media.

"Este notorie imprejurarea că după arestarea preventivă familia inculpatului Sorin Ovidiu Vîntu a vândut acţiunile pe care le deţinea la SC Realitatea Media, iar în consecinţă, nu se mai poate reţine că acesta are un interes actual în derularea acelui contract, deci nu mai există niciun interes de natură să îi determine pe inculpaţi să intervină într-un mod sau altul în derularea contractului", apreciază judecătoarea Lăzureanu, citată de Mediafax.



×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu eliberat arest handicap
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close