Antena 3 CNN Actualitate Şovinism. Peste 10 mii de ortodocşi din Sfântu Gheorghe discriminați de primarul UDMR

Şovinism. Peste 10 mii de ortodocşi din Sfântu Gheorghe discriminați de primarul UDMR

Şovinism. Peste 10 mii de ortodocşi din Sfântu Gheorghe discriminați de primarul UDMR
Sursa foto: foto: Agerpres
11 Dec 2015   •   14:31

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe crede că toți locuitorii urbei sunt catolici sau evanghelici, scrie jurnalistul Dan Tănasă pe blogul său.

„Întregul oraș sărbătorește Adventul la Sfântu Gheorghe, pentru a șasea oară”. Așa sună titlul unei știri publicate zilele trecute pe pagină oficială a Primăriei Sfântu Gheorghe, condusă de UDMR-istul Antal Arpad.

Potrivit acestei știri, „Este cel de-al şaselea an, când Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe amplasează o coroană imensă în centrul oraşului, în prima duminică de Advent, în 29 noiembrie”. Mai departe aflăm că „În prima duminică de Advent, în 29 noiembrie, domnul Antal Árpád, primarul Municipiului Sfântu Gheorghe va aprinde prima lumânare al uriaşei coroane, după care va da flacăra mai departe către cetăţenilor care sunt prezenţi”. Tot din știre mai aflăm că „Şi în acest an, asemenea anilor precedenţi, municipalitatea va oferi copiilor ceai cald şi turtă dulce”.

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe zice că întreg orașul pe care îl conduce participă la Advent. Evident, afirmația este o minciună. Asta pentru că potrivit recensământului din 2011 din cei 56 de mii de locuitori ai urbei peste 10.500 sunt creștini ortodocși, care nu sărbătoresc Adventul, aceasta fiind o sărbătoare evanghelică preluată și de catolici.

Mai multe, pe dantanasa.ro.

×
Subiecte în articol: Antal Arpad UDMR
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close