Antena 3 CNN Actualitate Sunt făcute jocurile în PSD? Vezi cu cine votează liderii social democraţi (VIDEO)

Sunt făcute jocurile în PSD? Vezi cu cine votează liderii social democraţi (VIDEO)

Sunt făcute jocurile în PSD? Vezi cu cine votează liderii social democraţi (VIDEO)
Sursa foto: psd
20 Feb 2010   •   11:10

Liderii PSD se adună la Romexpo. Înainte de a începe Congresul, social democraţii îşi declară preferinţele. Pentru unii, votul este deja o chestiune sigură.

Alţii aşteaptă să vadă cum va decurge Congresul, cum îi vor convinge candidaţii prin discursurile lor.

Nicolae Bănicioiu nu ascunde faptul că îl susţine la şefia partidului pe Victor Ponta, iar în postul de secretar general pe Liviu Dragnea.

Dan Nica spune că se gândeşte la Mircea Geoană, dar recunoaşte că parcursul Congresului va fi foarte important în luarea acestei decizii.

Nicoale Bănicioiu votează cu Ponta


Dan Nica merge pe varianta Mircea Geoană



Victor Ponta este încrezător în şansele sale. ?Cred că e o şansă extraordinară pentru PSD astăzi. Sincer am emoţii pentru ce vine după. Dacă colegii mei vor vota liber, nu vor fi presaţi, rezultatul va fi unul pentru viitor nu pentru trecut. Sistemul de vot este unul democratic, nu voi contesta rezultatul? a spus el, înainte de Congres.

Ponta: Sunt încrezător că voi câştiga



Şi principalul său contracandidat este optimist. Mircea Geoană spune că are încredere că alegerile din partid se vor desfăşura într-un climat democratic. ?E competiţie pe bune la PSD. Cred că partidul va avea înţelepciunea să aleagă democratic cea mai buna soluţie. Trebuie să încercăm să facem din acest Congres un moment de referinţă pentru un partid social democrat care se pregăteşte să sară de la 35% cât avem acum, la peste 40% pentru a putea guverna, la următoarele alegeri? a declarat Geoană.

Geoană va fi susţinut în această competiţie de organizaţia PSD Bucureşti. Deputatul Georgian Pop declară că îl va vota pe actualul lider PSD, aşa cum s-a hotărât în cadrul Conferinţei Municipale PSD.

Şi PSD Braşov, prin vocea deputatului Constantin Niţă, îşi declară susţinerea pentru Mircea Geoană. În opinia lui Niţă, Victor Ponta poate să mai aştepte câţiva ani, pentru că este tânăr.

Niţă: Victor Ponta poate să mai aştepte câţiva ani



De cealaltă parte, Victor Ponta are susţinători atât în persoana celor care nu vor să valideze atitudinea unor politicieni ca Marian Vanghelie, dar şi a celor care doresc o schimbare de generaţie în partid.
?Vanghelie este creaţia lui Geoană. Dacă vor câştiga va fi o ruşine pentru România. Este o malarie, un microb, o ruşine pentru clasa politică? a declarat Florentin Pandele.

Titus Corlăţean, Nicuşor Constantinescu dar şi Adrian Năstase declară că îl vor susţine pe Victor Ponta, reprezentantul generaţiei tinere.


Un alt candidat la şefia PSD, Miron Mitrea, este convins că va ajunge în turul doi. ?Dacă credeam că nu am şanse nu intram în cursă. O schimbare de generaţie este benefică pentru partid, important este cum cuplezi vârsta cu experienţa. Sunt convins că voi fi în turul doi? a spus Mitrea.

Adrian Năstase a declarat că nu se va răzgândi cu privire la retragerea candidaturii sale. El îl susţine acum în luptă pe Victor Ponta.?Am spus că nu candidez. Cred că semnalul pe care l-am dat şi eu şi Ion Iliescu a fost înţeles. Mesajul Congresului trebuie să fie unul echilibrat care să ne ajute să repornim motoarele partidului. Cred că această formulă nouă cu Victor Ponta este mai bună. Voi vedea mai departe cum pot să ajut? a spus Năstase.

Şi Ion Iliescu declară că nu se răzgândeşte în privinţa renunţării la orice funcţie din partid. În opinia sa, actualul preşedinte de onoare al PSD nu are nevoie decât de o singură funcţie: Ion Iliescu. Fondatorul partidului spune că nu îşi mai poate asuma conducerea partidului, nici măcar pentru o perioadă de şase luni, aşa cum ar fi făcut-o atunci când avea 75 de ani.

?Eu am o singură funcţie: Ion Iliescu. Vreau să iasă o echipă compusă din oameni care au dovedit şi capacitate şi perspectivă. Eu am respins ideea atacului în haită, adică formare de echipe în spatele unui candidat. Să iasă fiecare să se lupte pentru el. Să iasă cei mai buni şi toţi să formeze o echipă. La 75 de ani acceptasem ideea să preiau conducerea partidului pentru doi ani pentru reaşezarea lui, acuma e greu să mă mai angajez la aşa ceva. La vremea respectivă nişte nesăbuiţi au crezut că fac reformă dacă îl îndeprătează pe Iliescu? a spus Ion Iliescu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD lideri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close