Antena 3 CNN Actualitate Tone de carne, confiscate de ANSVSA din localurile de pe litoral

Tone de carne, confiscate de ANSVSA din localurile de pe litoral

Tone de carne, confiscate de ANSVSA din localurile de pe litoral
Sursa foto: Foto: agerpres.ro
21 Iul 2015   •   10:30
Aproape cinci tone de carne au fost confiscate de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) din restaurante de pe litoral, care au fost amendate cu aproape 30.000 de lei într-o săptămână, informează autoritatea.
 
În perioada 6 - 12 iulie, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015 au desfăşurat activităţi de control în  unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar
 
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.800 de lei.  
 
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 4.739 kg, lapte şi produse lactate - 702 kg,  peşte şi produse din peşte - 1.071 kg, ouă - 45 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 65.909 lei.
 

×
Subiecte în articol: carne autoritate ANSVSA litoral restaurant
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close