Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu sare ca ars în scandalul retrocedărilor ilegale de la ANRP

Traian Băsescu sare ca ars în scandalul retrocedărilor ilegale de la ANRP

Traian Băsescu sare ca ars în scandalul retrocedărilor ilegale de la ANRP
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iul 2016   •   13:52

Traian Băsescu a reacționat pe Facebook la acuzația potrivit căreia unul dintre consilierii săi din Administrația Prezidențială ar fi fost implicat în retrocedările ilegale de la ANRP.
 
”Constat că, în spaţiul public, există o dezbatere cu privire la implicarea Administraţiei Prezidenţiale şi a unui "consilier prezidenţial" din timpul mandatului meu în fapte de corupţie referitoare la retrocedări făcute de ANRP. Resping categoric acest tip de abordare! Din declaraţiile domnului Horia Simu şi comunicatul DNA, rezultă clar că este vorba despre o persoană şi nu despre întreaga Administraţie Prezidenţială. Mai exact, rezultă că este vorba despre Daniel Moldoveanu, consilier de stat şi nu prezidenţial şi care îndeplinea funcţia de ŞEF AL COMUNITĂŢII NAŢIONALE DE INFORMAŢII...”, a scris Traian Băsescu.

Persoane cu funcţii de conducere din Administraţia Prezidenţială, Ministerul Mediului şi RA-APPS au intervenit pentru ca Horia Simu să obţină, în anul 2011, despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanţa, potrivit rechizitoriului prin care omul de afaceri a fost trimis în judecată de DNA. 

Procurorii DNA susţin că o persoană, care la acel moment ocupa funcţia de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, i-a intermediat lui Simu o întâlnire cu prefectul judeţului Constanţa. 

 

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close