Antena 3 CNN Actualitate Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA. Ce suspiciuni trenează asupra deputatului PSD

Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA. Ce suspiciuni trenează asupra deputatului PSD

Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA. Ce suspiciuni trenează asupra deputatului PSD
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    25 Iul 2014   •   11:40
Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost audiat vineri de procurorii DNA în calitate de martor. Există suspiciuni că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor ar fi intervenit la CNA pentru a asigura licenţierea postului de televiziune deţinut de Gheorghe Ştefan. 
 
Viorel Hrebenciuc a spus vineri, la ieşirea de la DNA, că a dat o declaraţie de martor în cazul plângerii PPDD, în care le-a relatat anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). 

Întrebat, la intrarea în sediul DNA, în ce relaţii este cu primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc a arătat că nu este în nicio relaţie cu acesta.
 
Întrebat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: "Da' de unde".
 
De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: "Niciodată".
Social-democratul a stat la Direcţia Naţională Anticorupţie aproximativ 20 de minute, acesta nefiind însoţit de un avocat. 
 
Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus o plângerea în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.
 
În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu. 
 
În acest dosar, la DNA au fost audiaţi, miercuri şi joi, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai CNA.

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc CNA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close