Antena 3 CNN Actualitate Viorel Mocanu, avocatul lui Pintea, primele declarații: Nu am folosit nimic din ceea ce a apărut în spaţiul public

Viorel Mocanu, avocatul lui Pintea, primele declarații: Nu am folosit nimic din ceea ce a apărut în spaţiul public

Curtea de Apel București a decis eliberarea Sorinei Pintea. Avocatul fostului ministru, Viorel Mocanu, a declarat în exclusivitate la Antena 3 cum a decurs procesul.

Viorel Mocanu, avocatul lui Pintea, primele declarații: Nu am folosit nimic din ceea ce a apărut în spaţiul public
06 Mar 2020   •   15:46

"Minuta nu a fost făcută publică pentru că a fost o pronunţare făcută în Camera de Consiliu. Completul de judecată, spre deosebire de instanţa de fond, care mai întâi s-a pronunţat în presă, a respectat procedura şi s-a pronunţat în Camera de Consiliu, în prezenţa apărătorilor, doamna Sorina Pintea aflându-se, în acest moment, la o unitate spitalicească pentru anumite investigaţii. Pot spune doar că apreciez şi cred că este o soluţie înţeleaptă luarea acestei măsuri. Obligaţiile impuse sunt obligaţii care se impun fiecărui inculpat care se află sub controlul judiciar, nimic special.

Sorina Pintea urmează să fie dusă la arest unde trebuie să fie realizată procedura de eliberare, există un set de documente care trebuie întocmit şi semnat de dumneaei, dacă cei de la spital nu stabilesc ca trebuie să rămână internată. Dacă se va amâna internarea pentru câteva ore, pentru uşurarea procedurii de ieşire din Arestul Central, este evident ca va fi readusă în arest, se vor face toate formalitățile şi va putea pleca, fără să mai existe presiuni pe doctorii care o tratează.

Argumentele au fost foarte vaste, pe mai multe paliere, atât cu privire al nelegalitatea unor mijloace de probă pe care procurorii le-au obţinut în această cauză şi le-au folosit, cât şi cu privire la netemeinicia unor probe care sunt contradictorii şi la acest moment şi, nu în ultimul rând, pentru combaterea aşa-zisului pericol pentru ordinea publică, acel sentiment de insecuritate în societate raportat la persoana Sorina Pintea. Nu am folosit nimic din ceea ce a apărut în spaţiul public. Preşedintele completului de judecată a interzis apărării şi procurorului DNA să ne motivăm şi să ne susţinem apărările şi ei acuzaţiile cu elemente care au fost în spaţiul public, în mass-media, în cursul acestei săptămâni.

De aceea a şi dorit să vină şi a refuzat internarea de dimineaţă pentru că ştia că are obligaţia de a fi prezentă în faţa instanţei de judecată", a declarat Viorel Mocanu la Antena 3.

Sorina Pintea, eliberată din arest. Fostul ministru al Sănătății, cercetat sub control judiciar

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea Viorel Mocanu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Ce vechime au pensionarii care nu vor primi niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close