Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 EXIT-POLL SĂLAJ. Rezultatul votului dat de românii din județul SĂLAJ la ALEGERILE PARLAMENTARE 2016

EXIT-POLL SĂLAJ. Rezultatul votului dat de românii din județul SĂLAJ la ALEGERILE PARLAMENTARE 2016

EXIT-POLL SĂLAJ. Rezultatul votului dat de românii din județul SĂLAJ la ALEGERILE PARLAMENTARE 2016
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Dec 2016   •   19:39

EXIT-POLL SĂLAJ. Românii din SĂLAJ au votat la alegerile parlamentare din 2016. Aflați aici cine ne va conduce țara în următorii patru ani, conform rezultatelor finale ale votului.

EXIT-POLL SĂLAJ. Duminică, 11 decembrie 2016, românii și-au ales reprezentanţii în Parlament pentru următorii patru ani. REZULTATUL VOTULUI îl veți afla aici, pe www.antena3.ro.

EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Postul nostru va difuza, la ora 21.00, un exit-poll realizat de consorţiul Curs - Avangarde pentru Antena 3. Am ales acest consorţiu pentru că este cel care a dat cele mai apropiate estimări de rezultatul final la alegerile prezidentiale din urmă cu doi ani. Rezultatele votului românilor vor fi prezentate, într-o ediţie specială realizată, de la ora 18.45, de Mihai Gâdea, invitaţii săi şi cei mai buni jurnalişti Antena 3.

REZULTATELE VOTULUI DIN SĂLAJ vor fi disponibile și pe site-ul Biroului Electoral Central, dedicat Alegerilor Parlamentare din 2016.

EXIT-POLL SĂLAJ. Premierul Dacian Cioloş a declarat duminică, la Zalău, la ieşirea de la urne că, din punctul său de vedere, cel mai important este ca alegătorii să meargă la vot în număr cât mai mare, pentru a avea un rezultat reprezentativ, dar şi pentru a avea mai apoi legitimitatea de a urmări mandatul dat prin vot. 

"Cred că cel mai important pentru ziua de astăzi este să iasă cât mai multă lume la vot şi asta indiferent de opţiunile politice. Asta e important pentru ca rezultatul pe care îl vom avea diseară să fie unul cât mai reprezentativ şi astăzi e ziua în care alegătorii pot să transmită celor care vor conduce România cele mai importante mesaje pentru următorii patru ani. Sigur, într-o democraţie participativă e foarte importantă consultarea şi pe parcusul guvernării, dar cred că cei mai îndreptăţiţi să conteste, să facă observaţii la ceea ce se va întâmpla în următorii patru ani sunt cei care astăzi merg la vot, care astăzi dau un mandat celor care vor conduce România în următorii patru ani şi apoi sigur, vor avea toată legitimitatea de a urmări modul în care mandatul pe care l-au dat va fi pus în aplicare. Din punctul meu de vedere este cel mai important lucru", a afirmat Dacian Cioloş. 

Primul ministru a adăugat că se gândeşte mai ales la tinerii care vor să părăsească România, dar şi la cei care doresc să se întoarcă în ţară. 

REZULTATE SĂLAJ. Deputatul Lucian Bode, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Sălaj şi candidat aflat în fruntea listei pentru un nou mandat de parlamentar, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru o echipă de buni profesionişti care să ducă judeţul înainte. 

"Eu am votat azi pentru o echipă. Am votat pentru echipa în care eu am foarte mare încredere, am votat pentru o echipă de buni profesionişti, o echipă care va trimite în Parlamentul României parlamentari care sunt convins că, prin tot ceea ce vor face acolo, prin priceperea lor vor duce România înainte şi Sălajul înainte", a afirmat Lucian Bode. 

Candidatul PNL Sălaj a adăugat că parlamentarii aleşi vor susţine un sălăjean care care să guverneze România aşa cum a făcut-o Iuliu Maniu în urmă cu 83 de ani. 

Alegeri parlamentare 2016 – Votul în străinătate

Vezi aici lista cu secțiile de votare din străinătate.

Prezența la vot din România și diaspora, urmărită live pe internet

GovITHub anunță lansarea platformei online Hartă Prezență Vot - Alegeri Parlamentare 2016, disponibilă la adresa http://radar.ithub.gov.ro/ și accesibilă în condiții optime în vizualizare tip desktop, site destinat monitorizării în timp real a prezenței la vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis sâmbătă AGERPRES, site-ul oferă date în timp real privind prezența la vot atât din secțiile de vot de pe teritoriul României, cât și cele din afara țării.

Realizată în colaborare cu Biroul Electoral Central, platforma de vizualizare în timp real a datelor asociate alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie oferă acces liber 24/7 la informații actualizate o data la fiecare 5 minute pe perioada alegerilor, privind: prezența la vot pentru fiecare județ al României, prezența la vot înregistrată în unitățile administrativ teritoriale, prezența la secțiile de vot din întreaga țară, prezența la vot a românilor din diaspora, la nivel de țară, prezența la vot în secțiile din afara României, gradul de ocupare înregistrat în rândul diasporei.

PREZENȚA LA VOT poate fi urmărită LIVE și pe site-ul Biroului Electoral Central la adresa prezenta.bec.ro.

Principalele partide politice înscrise în cursa pentru Parlament sunt PSD (Partidul Social Democrat), PNL (Partidul Național Liberal), ALDE (Partidul Alianța Liberalilor și Democraților), USR (Uniunea Salvați România), PMP (Partidul Mișcarea Populară), UDMR (Uniunea Democrată a Maghiarilor din România), iar principalii actori ai alegerilor parlamentare sunt LIVIU DRAGNEA, ALINA GORGHIU, CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, NICUȘOR DAN, TRAIAN BĂSESCU, dar și DACIAN CIOLOȘ, premier susținut de USR și PNL, precum și ELENA UDREA, candidat independent.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Câți ROMÂNI au drept de VOT

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că numărul total al alegătorilor români înscriși sâmbătă în Registrul electoral, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016, este de 18.881.604.

"Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la data de 10 decembrie 2016, numărul total al alegătorilor români înscriși în Registrul electoral, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016, este de 18.881.604, cu 25.117 mai puțini față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 8 noiembrie 2016, când erau înregistrați 18.906.721 de cetățeni, incluzându-i pe cei care vor împlini 18 ani la data alegerilor, informează un comunicat al AEP, transmis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, "dintre aceștia, 18.263.876 de cetățeni sunt alegători cu domiciliul sau reședința în țară, 4.197 sunt cetățeni români cu domiciliul sau reședința în străinătate care au optat pentru votul în secții de votare din apropierea locuinței, 8.889 sunt cetățeni români care au solicitat să voteze prin corespondență, iar un număr de 604.642 sunt cetățeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de pașaport tip CRDS".

Alegeri parlamentare 2016. Numărul de telefon pentru sesizarea neregulilor la vot

Expert Forum, în parteneriat cu Funky Citizens va organiza un centru de informare și asistență electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Votanții vor avea la dispoziție platforma www.votcorect.ro și numărul de telefon Telverde 0800 080 200 la care se pot cere informații sau se pot semnala nereguli. Detalii despre platforma VOTCORECT aici.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. TEST VOT - află cu ce partid ești compatibil

Antena3.ro vă pune la dispoziție în vederea Alegerilor Parlamentare 2016 aplicația TestVot, realizată printr-un parteneriat http://www.openpolitics.ro/ și http://medianresearch.ro/cu ajutorul căreia puteți verifica de care partid politic sunt mai apropiați, dar și aflapozițiile partidelor pe mai multe teme relevante, precum impozite și taxe, pensii, educație, agricultură, sănătate sau piața muncii. 

Aplicația TestVot nu îți spune cu cine să votezi, dar te ajută să îți dai seama care sunt prioritățile și pozițiile partidelor politice pe subiecte majore de pe agenda publică și cum se cumpara acestea cu propriile opinii. Așa ar trebui interpretate și rezultate testului: cât de apropiate sunt opțiunile mele politice față de cele ale partidului X. 

Informarea despre pozițiile și promisiunile partidelor este esențială pentru orice demers de a responsabiliza politicienii sau de a îi trage la răspundere. De aceea, Testvot se concentrează pe conținutul programelor electorale ale partidelor și nu pe afirmații legate de valori sau principii generale.

În plus, e de ținut cont și variantele de răspuns "neutru" și "nu știu/nu am o opinie". Dacă cea de-a doua variantă nu este reflectată în rezultatele finale, multiple răspunsuri neutre îi pot aduce pe oamenii care poate nu și-au format încă o opinie pe unele subiecte, mai aproape, în aparență, de unele partide care nu au o poziție fermă pe acel subiect. Dar acesta nu e tipul de apropiere pe care utilizatorii să își bazeze opțiunea politică. În acest caz, ar fi mai bine ca utilizatori să refacă testul alegând mai degrabă "nu știu/nu am o opinie" la întrebările la care consideră că nu au o opinie clară”, ne-a explicat Mihai Chiru, director de cercetare la Median Research.

AFLĂ AICI cu ce partid politic ești COMPATIBIL

În aplicația TestVot au fost incluse doar partidele ALDE, PNL, PMP, PSD, UDMR, USR. „În aplicație au fost include doar acele partide care au o șansă reală de a obține locuri în Parlament conform sondajelor de opinie”, a explicat Mihai Chiru.

Această aplicație este realizată printr-un parteneriat http://www.openpolitics.ro/ și http://medianresearch.ro/.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Măsuri fără precedent în secţiile de votare. Cum va fi supravegheat totul din umbră

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Sistemele informatice şi de comunicaţii dedicate alegerilor, dezvoltate şi administrate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pe parcursul procesului electoral de duminică, vor asigura transparenţa votului şi nu vor afecta voinţa cetăţenilor, susţin reprezentanţii instituţiei, potrivit Agerpres.

Aceştia au dat asigurări sâmbătă că orice fel de informaţie care se va vehicula prin sistemele informatice ale STS va fi făcută publică, pentru alegerile din 11 decembrie fiind luate o serie de măsuri menite a asigura transparenţa procesului de vot.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Toate informaţiile legate de participarea la vot şi datele electronice din procesele verbale cu privire la rezultatul votării vor fi făcute publice în timp real din sistemele administrate de STS, fără intervenţie şi control, afirmă reprezentanţii STS.

În fiecare din cele 19.000 de secţii de votare va exista o tabletă, conectată la STS. Prin intermediul acesteia, se va realiza, pe de o parte, "citirea" cărţilor de identitate ale alegătorilor şi, pe de altă parte, după ora 21.00, după închiderea secţiilor de votare, se va asigura filmarea procesului de transmitere a procesele verbale. Acestea vor fi completate electronic de către preşedinţii secţiilor, asistaţi de operatori, urmând a fi trimise spre Biroul Electoral Central (BEC).

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Procesele verbale provizorii se vor colecta, urmând ca acestea să fie făcute publice pe site-ul BEC abia la ora 00.00, la aceeaşi oră începând publicarea datelor din procesele verbale legale, scanate cu ajutorul camerei tabletei, date cu care se va opera în repartiţia de mandate.

La sediul STS va funcţiona un Call Center, unde, prin intermediul a 100 de calculatoare, se va păstra legătura cu operatorii din secţiile de votare şi se vor remedia eventualele probleme tehnice, totul fiind jurnalizat şi înregistrat. De asemenea, în teritoriu, vor exista centre de asistenţă, unde tehnicieni STS vor putea înlocui tabletele defecte, în acest scop fiind asigurate 1.000 de tablete de rezervă, în medie o tabletă la 200 de secţii de vot.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Filmările realizate în secţiile de votare vor intra în posesia STS, fiind păstrate trei luni, după care vor fi distruse, împreună cu dispozitivele de stocare pe care se află, acestea urmând a fi păstrate doar în cazul în care Biroul Electoral Central sau organele legii solicită vreuna dintre înregistrări.

Totodată, reprezentanţii STS au dat asigurări că instituţia este pregătită pentru orice posibil atac cibernetic, acesta putând fi contracarat cu succes.

#COLECTIV

Tedy Ursuleanu este una dintre supravieţuitoarele incendiului din Colectiv. Are doar 29 de ani şi în ultimele luni s-a luptat din greu pentru viaţa ei.

Tedy a rămas fără mâna stângă în urma incendiului din Colectiv. Tânăra îi îndeamnă pe români să meargă la vot în 11 decembrie.

„Mâna dreaptă o voi folosi pentru a vota. Mergeţi la vot!”

Alături de ea, alţi supravieţuitori ai tragediei de la Colectiv fac apel către români, într-un clip postat pe internet, să meargă la vot.

„Ştiu că te doare de cum a ajuns ţara asta, de corupţie, de birocraţie, de nepotisme. Dacă vrei drepturi egale şi legi care să te protejeze mergi pe 11 decembrie la vot!”, au scris tinerii. 

EXIT-POLL. Mesajul lui KLAUS IOHANNIS

Președintele României Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, vineri, la Palatul Cotroceni, în care a făcut apel la cetățenii români să meargă la vot, duminică, pentru scrutinul care va decide cum va arăta Parlamentul României în următorii patru ani.

"În acest moment, mesajul cel mai important pe care vreau să îl dau românilor este unul clar și simplu: Dragi români, mergeți la vot!", a îndemnat Klaus Iohannis. 

Președintele a explicat că cetățenii nu trebuie să îi lase pe alții să decidă în locul lor.

"S-a spus în ultimele zile că această campanie electorală nu a reușit să emoționeze, nu a reușit să producă o emoție, cum au reușit alte campanii. Totuși, ziua votului produce emoții. Duminică, mergem și alegem Parlamentul României pentru următorii patru ani. Este o alegere importantă. Pentru că vrem împreună să continuăm să facem România mai bună. Este importantă pentru că trebuie să construim o Românie puternică și prosperă", a continuat Iohannis.

Președintele a explicat că "absenteismul nu este o soluție" într-un astfel de moment.

"În democrație, alegătorul devine activ și participant numai în ziua votului. Nu ratați, dragi români, această ocazie! Mergeți și votați, chiar dacă vă hotărâți în ultimul moment pe cine să votați."

Președintele a explicat că ziua de 9 decembrie este Ziua Internațională a Luptei Anticorupție și a explicat că această luptă trebuie să continue și în România.

"Astăzi, 9 decembrie, se sărbătorește în toată lumea Ziua Internațională a Luptei Anticorupție. Corupția înseamnă sărăcie, stagnare, dispreț pentru cetățeni, pentru lege. Cum am mai spus: corupția ucide! De aceea, îmi doresc o Românie fără corupție. De aceea am spus de fiecare dată că eu sprijin lupta anticorupție."

"Este foarte important ca în România lupta anticorupție să continue în forță. Apreciez în mod deosebit activitatea DNA și a celor care și-au făcut datoria pentru ca astăzi România să nu mai figureze pe lista țărilor corupte și să fie un exemplu de acțiune și determinare în lupta anticorupție. Lupta anticorupție trebuie să continue până când respectarea legii devine normalitate. Până când construim o societate care ea însăși nu mai tolerează corupția. Cred că suntem pe drumul cel bun, dar este important să continuăm. Și ca să continuăm bine, este nevoie să votăm", a conchis Iohannis.

EXIT-POLL. Mesajul lui DACIAN CIOLOȘ

Premierul Dacian Cioloș este de părere că, în sfârșit, ai cu cine să duci România înainte.

Cioloş cere electoratului ca duminică să voteze cu PNL sau USR pentru ca proiectele începute de Guvernul său să poată continua.

„Pentru ca aceste proiecte începute în acest an să poată continua este nevoie să fim în măsură să creăm o majoritate parlamentară în jurul celor două partide după alegerile din 11 decembrie, în jurul PNL şi al USR. În felul acesta putem să avem susţinerea politică pentru a duce la bun sfârşit proiectele începute şi pentru a continua alte proiecte şi alte idei care au reieşit şi izvorât în acest an. Vă invit deci să votăm cu Partidul Naţional Liberal sau cu Uniunea Salvaţi România pentru că acum pot spune, în sfârşit, că avem cu cine să ducem România înainte!”, a arătat premierul, joi, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Cum se pot câștiga alegerile pe FACEBOOK. Ce spune un expert în domeniu

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Joan Barata, expert în comunicare, libertate de exprimare și reglementări în domeniul mass media, a fost prezent, marți, la emisiunea „Previziuni”, unde a vorbit despre felul în care social media poate influența opinii.

Cum se pot câștiga alegerile pe internet

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Joan Barata este de părere că „internetul a devenit unul dintre cele mai importante instrumente pentru a câștiga alegerile”.

„Cred că ceea ce ar trebui să ne întrebăm este dacă alegerile mai pot fi corecte în lumea internetului(...). Internetul poate juca un rol extrem de important în influețarea opiniilor publice. Unele sondaje pot deveni mai relevante folosind rețelele de socializare”, a declarat Joan Barata.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA.Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, a declarat vineri, la Constanţa, că partidul său va susţine un guvern condus de Dacian Cioloş, din postura de prim-ministru apolitic. "În ipoteza în care domnia sa întruneşte o majoritate în Parlament, îl susţinem pentru un nou mandat de prim-ministru, dar exclud ipoteza ca el să intre în PNL', a spus Dan. Preşedintele USR a mai anunţat că nu va negocia componenţa viitorului guvern şi nu va face niciun fel de alianţe nici înainte, nici după alegeri. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA.Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA.Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close