Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:22

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Proiectele de dezvoltare regională, de îmbunătăţire a infrastructurii rurale, dar şi problemele sociale şi proiectele legislative sunt principalele priorităţi pe care le au în vedere dacă vor ajunge în Parlamentul României candidaţii la alegerile din 11 decembrie aflaţi pe primele locuri ale listelor partidelor din judeţul Galaţi şi candidaţii independenţi care au răspuns întrebărilor AGERPRES.REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Pentru candidaţii independenţi, prima întrebare a fost: 'Care sunt motivele care v-au determinat să intraţi în această competiţie electorală?'

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Cristian Dima, candidat ALDE Galaţi pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 1. Întâi de toate, trebuie să vă spun că este prima mea candidatură pentru Parlamentul României. La baza selecţiei mele pentru funcţia de senator, poziţia unu pe buletinul de vot pentru circumscripţia Galaţi, au stat convingerile mele autentic liberale, activitatea mea profesională desfăşurată doar în domeniul privat şi viziunea pe care o am în materie economică: susţinerea IMM-urilor şi a capitalului românesc; înfiinţarea unui fond special pentru finanţarea IMM-urilor; măsuri de susţinere a tinerilor investitori; inversarea raporturilor de forţe dintre stat şi mediul privat, înlăturarea abuzurilor şi multe altele.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Cea mai importantă prioritate a mea pentru acest mandat este dezvoltarea regiunii. Scoaterea judeţului Galaţi din zona defavorizată în care se află acum. Acest lucru se poate face doar prin investiţii masive în zonă, cu prioritate în infrastuctură. În acest sens, am iniţiat Campania 'Legăm Galaţiul de România' care are la bază proiectul privind construcţia unui drum expres pe ruta Focşani - Tecuci - Galaţi - Brăila - autostrada A2. Acest proiect este susţinut de tot mai mulţi gălăţeni, dar şi de conducerea ALDE. Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a exprimat public susţinerea în acest sens.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Partidele sunt chemate să guverneze ţara. Aşadar, partidele trebuie să-şi asume o strategie naţională şi nu doar locală. În acest sens, lista de candidaţi pentru toate judeţele, dincolo de faptul că trebuie să ofere electoratului oameni care răspund criteriilor profesionale şi de integritate, trebuie să asigure prin componenţa ei, oameni cu expertiză în toate domeniile: economie, educaţie, sănătate, cultură, justiţie, etc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Eugen Durbacă, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 1. În primul rând, experienţa mea în administraţie, apoi rezultatele bune pe care le-am avut ca primar, ca preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţului, ca parlamentar, iniţiativele legislative şi interpelările mele din Parlament, referitoare la problemele cetăţenilor, ale primarilor din judeţul Galaţi, la cererile marilor întreprinderi şi sindicate gălăţene. Prin calitatea intervenţiilor mele în Parlament am reuşit să fiu o voce a cetăţenilor Galaţiului în Parlamentul României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. a. Reindustrializarea Galaţiului. Considerăm că reindustrializarea Galaţiului şi a României este singura cale de reducere a şomajului, de oprire a exodului tinerilor, a forţei de muncă, de stopare a distrugerii infrastructurii portuare şi industriale a oraşului. Eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre regiuni, prin Programul pentru dezvoltarea Moldovei, prin care să construim şi să refacem infrastructura rutieră, feroviară, adoptarea Pachetului minim de confort rural, valabil pentru fiecare comună(drumuri asfaltate între comune, canalizare, apă, şcoli şi grădiniţe dispensar medical, cămin cultural).

b. Susţinerea I.M.M-urilor şi a capitalului românesc prin: Impozit forfetar între 1% şi 3%, pentru toate IMM-urile cu cifră de afaceri de până la 200.000 euro; simplificarea evidenţelor contabile şi fiscale ale IMM-urilor; în cadrul programelor "START", Guvernul va aloca ajutoare financiare nerambursabile pentru "Prima afacere".

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI c. Susţinerea educaţiei. Educaţia o necesitate, nu o opţiune! Educaţia trebuie înţeleasă ca o resursă economică. ALDE îşi propune: dezvoltarea învăţământul profesional. Vom susţine organizarea de programe de pregătire profesională şi stagii de practică a studenţilor şi elevilor în firme, stimularea învăţamântului dual; programa şcolară trebuie să asigure tinerilor aptitudinile necesare în economia reală; învăţământ gratuit tip after-school pentru toţi elevii din ciclul primar, burse şcolare; decontarea integrală a transportului elevilor şi profesorilor, care fac naveta;

d. Locuri de muncă, salarii şi pensii. Prin adoptarea Programului ALDE se crează 12.200 de noi locuri de muncă în judeţul Galaţi, se vor acorda ajutoare regionale, ajutoare destinate IMM-urilor; salariul mediu net va fi de 3.000 de lei ?i pensia medie de 1.500 lei, în anul 2020;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI e. Locuinţe. Guvernul va finanţa construirea a 500 de noi locuinţe în judeţul Galaţi şi va susţine consolidarea celor existente. Locuinţele noi vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar, iar preţul de vânzare al fiecărui metru pătrat de construcţie va fi cu maxim 15% mai mare decât preţul de construcţie;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI f. Bani pentru agricultură. Susţinem asocierea fermierilor în exploataţii agricole mari, cu operaţiuni integrate, care vor beneficia de scutire de impozit pe profit timp de cinci ani şi de scutire de impozit pe terenul agricol; extinderea şi modernizarea sistemelor de irigaţii din fonduri guvernamentale. Plata serviciilor de irigaţii se va face prin acordarea unor facilităţi pentru contractele pe termen lung, încheiate de fermieri, propunându-ne ca până în 2020 să avem cel puţin 12.500 hectare irigate în judeţul Galaţi; creşterea subvenţiilor agricole, plata acestora la timp, susţinerea fermierilor.

3. Consider că este în interesul cetăţenilor. Suntem un partid matur şi responsabil şi am pus pe listă oameni cu experienţă în administraţie, cu o pregătire profesională temeinică, mulţi dintre ei cu studii juridice sau administrative, profesori universitari, oameni care simt cu adevărat româneşte, oameni care cunosc foarte bine problemele şi aşteptările cetăţenilor judeţului Galaţi, oameni responsabili şi capabili să iniţieze legi în favoarea poporului, în cunoştinţă de cauză.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Paul Ivanov, candidat ANR Galaţi pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 1. Unul din motivele pentru care am fost selectat pentru a ocupa această poziţie este faptul că sunt un tânăr antreprenor cu viziune, cu realizări prin forţe proprii, precum şi faptul că nu am mai făcut politică la nivel decizional.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. În calitate de senator ANR voi susţine pentru generaţia tânără crearea cadrului legal pentru ca liceele şi colegiile să poată accesa fonduri europene pentru actualizarea specializărilor, spre exemplu Liceul de Marină din Galaţi care are nevoie să fie dotat cu un simulator de navigaţie pe toate sectoarele navigabile Dunăre-Rhin şi canalele aferente. În cadrul fiecărui liceu sau colegiu se pot implementa proiecte prin fonduri europene care să susţină actul educaţional, pentru că ulterior absolvenţii devin oameni calificaţi care pot utiliza cu noile tehnologii. Alte proiecte pe care le promovez sunt iniţierea unor legi pentru stimularea mediului de afaceri, creşterea capitalului românesc, reducerea birocraţiei prin informatizare, iar pentru pensionari posibilitatea alegerii celei mai mari pensii de către soţul supravieţuitor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. În ce priveşte votul pe lista unui partid, eu militez pentru votul pe listă, la fel ca în majoritatea statelor Uniunii Europene, varianta votului uninominal din anul 2012 nu a făcut decât să crească numărul de parlamentari.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Aurel Zamfir, candidat ANR Galaţi pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 1. Motivele pentru care am fost selectat pentru a ocupa această primă poziţie sunt experienţa în organizare, precum şi notorietatea de care mă bucur pe plan local.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Unul din proiectele pe care le ofer alegătorilor gălăţeni este iniţierea unei legi cu privire la apărarea localităţilor împotriva calamităţilor naturale - inundaţii, deşertificare - cu norme metodologice de aplicare bine definite.

3. În ce priveşte votul pe lista unui partid, avantajul ar fi că se poate trimite un număr fix de parlamentari, dar are marele dezavantaj că electoratul este pus în imposibilitatea de a vota o persoană în care are încredere şi care este pe un loc neeligibil. Propunerea mea ar fi votul uninominal pe listă, prin care alegătorul să poată pune ştampila doar pe candidatul dorit. Astfel, nu va lua mandat doar primul de pe listă, ci cel care va obţine cel mai mare număr de voturi din acea listă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Candidaţii PER Galaţi, Eugen Stamate pentru Senat şi Radu Balaban pentru Camera Deputaţilor, au dat un răspuns comun considerând că formează o echipă

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 1. Probabil că acestea sunt îndeplinirea în totalitate a cerinţelor avute de PER, cerinţe privind integritatea, compatibilitatea, experienţa politică, cunoaşterea zonei, răspunsul cetăţenilor şi convingerea comisiei ce a luat în discuţie fiecare candidatură că suntem cei mai potriviţi pentru ocuparea acestor poziţii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Această întrebare cere un răspuns foarte amplu, dar vom încerca să fim succinţi. Legea nr. 96/2006 arată foarte clar îndatoririle unui deputat sau senator. Principalul scop îndeplinit de un parlamentar este îndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni şi al locuitorilor din circumscripţiile electorale pe care le reprezintă. Ei trebuie să dea dovadă de transparenţă în activitatea parlamentară. Deputaţii şi senatorii au obligaţia menţinerii unui dialog permanent cu cetăţenii pe problemele care îi interesează şi care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar.

Proiectul echipei din care facem parte coincide cu cel personal şi acesta se va reflecta pentru prima dată în Parlamentul României prin propunerile legislative, problemele reale ale cetăţenilor din circumscripţia nr. 18 Galaţi, probleme de altfel comune pentru foarte multe zone din România, începând cu lipsa locurilor de muncă, lipsa investiţiilor la nivel local, o infrastructură îmbătrânită şi multe altele, terminând în cele din urmă cu lipsa fondurilor necesare dezvoltării zonei rurale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Instrumentele aflate în posesia unui parlamentar român sunt cele dat de lege, din păcate, în mare măsură cetăţenii României nu cunosc aceste instrumente unul din scopurile echipei noastre fiind aducerea la cunoştinţa cetăţenilor a drepturilor şi obligaţiile ce derivă din funcţia de deputat/senator şi vom face acest lucru prin întâlniri repetate cu cetăţenii în care prin discuţii directe vom afla problemele reale ale acestora şi le vom susţine folosind instrumentele politice specifice funcţiei de parlamentar.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Votul pe listă nu este un vot reprezentativ real, ci un paleativ în care partidele, nu omul, preiau funcţia reprezentativă, dar responsabilitatea şi răspunderea unui partid este mult mai vagă decât cea personală, de acea consider că votul nominal este alegerea democrată corectă deoarece omul poate să fie judecat şi cântărit prin prisma muncii sale şi a rezultatelor personale, alegătorul cedând în cunoştinţă de cauză puterea reprezentată de votul său unei persoane alese de bună voie nu unei entităţi ce nu va putea să fie trasă la răspundere de votant.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Marius Stan, candidat PMP Galaţi la Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 1.Motivele sunt, cred, următoarele: notorietatea (sper pozitivă!); experienţa dobândită în administraţie; dorinţa de schimbare a noului parlament cu oameni noi şi nepătaţi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Principalele proiecte sunt: continuarea luptei alături de PMP pentru realizarea proiectului de ţară propus românilor - Unirea cu Republica Moldova; punerea în aplicare a rezultatului referendumului votat de români - parlament cu 300 de membri (100 senatori+200 deputaţi); introducerea legii învăţământului propusă de PMP în vederea scăderii abandonului şcolar (>19%) şi a analfabetismului instituţional (>42%); introducerea noii legi a sănătăţii promovată de PMP; o nouă lege a sportului menită dezvoltării sportului de masă şi de performanţă; alegeri locale din două tururi şi uninominal pentru alegerea preşedintelui de consiliu judeţean.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Dezavantaje clare pentru votul pe liste: ascunde nonvalorile şi penalii în spatele listelor; elimină concurenţa între candidaţi transformând-o într-o competiţie între partide.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Cătălin Cristache, candidatul PMP Galaţi pentru Camera Deputaţilor

1. Organizaţia gălăţeană a PMP este una din cele mai puternice organizaţii din ţară. Conduc această echipă încă de la începutul proiectului, au fost mereu alături de mine, iar acum ceva mai bine de o lună mi-au făcut onoarea de a mă nominaliza pe locul întâi între candidaţii din lista PMP pentru Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. În primul rând, PMP este singurul partid care aduce în faţa oamenilor un proiect de ţară: Unirea cu Republica Moldova. Consider acest deziderat ca fiind o datorie pe care o avem în egală măsură faţă de strămoşi şi faţă de copiii noştri. PMP susţine continuarea reformelor de modernizare a justiţiei din România începute de Traian Băsescu. Stoparea oricărei ingerinţe în actul de justiţie, consolidarea activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a DIICOT şi a Parchetului General şi respectarea drepturilor omului sunt pilonii pe care dorim să sprijinim justiţia din România. În domeniul sănătăţii, prin legea susţinută de PMP, propunem următoarele soluţii pentru resetarea sistemului de sănătate: transformarea în mare parte a spitalelor în fundaţii ale statului, angajarea medicilor cu contracte pe termen limitat, prelungirea contractelor medicilor care înregistrează performanţe, plata medicilor în concordanţă cu prestaţia acestora şi cheltuirea fondurilor europene în mod corect în beneficiul pacientului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Vom susţine aplicarea Legii Educaţiei Naţionale în forma adoptată în anul 2011, o lege modernă care stopează extinderea abuzurile sistemului şi susţine depolitizarea managementului în educaţie, introducerea de standarde de evaluare a universităţilor, instalarea unor filtre credibile care să facă imposibile plagiatele şi abaterile de la etica universitară, alocarea resurselor în învăţământul superior doar în funcţie de calitatea rezultatelor, a producţiei ştiinţifice şi a încadrării absolvenţilor în piaţa muncii, transparenţă totală în actele decizionale ale şcolilor şi instituţiilor din educaţie, precum şi salarizarea personalului în funcţie de performanţă, măsurată prin progresul şcolar al elevilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI România se confruntă în fiecare an cu pericolul inundaţiilor, gospodării întregi şi terenuri agricole fiind afectate uneori ireversibil, cetăţenii din zonele cu riscuri trăind într-o stare de teamă permanentă. Nu mai departe de luna trecută, judeţul Galaţi a fost devastat iar de inundaţii. Vom susţine demararea unui program naţional de regularizări masive de râuri, cu asigurarea simultană a apei necesare practicării agriculturii, trebuie să constituie o prioritate naţională.

3. Votul pe liste reprezintă o măsură reparatorie urgentă ce s-a impus ca urmare a eşecului votului uninominal. Chiar dacă reprezintă o întoarcere la o formă a legii care a născut suficiente controverse la vremea ei, această măsură trebuia luată. Să nu uităm că am ajuns la un Parlament cu 588 de senatori şi deputaţi, în condiţiile în care prin referendum, poporul a cerut 300 de parlamentari şi o singură cameră legislativă. Comparaţiile între cele două sisteme nu îşi mai au rostul, fiind necesară reformarea completă a acestei instituţii şi desigur a formulei electorale prin care este aleasă, în concordanţă cu referendumul şi decizia Curţii Constituţionale care cere expres punerea în aplicare a voinţei populare exprimate prin acesta.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI George Stângă, candidat PNL pentru Senat

1. Este o onoare şi, în acelaşi timp, o mare provocare pentru mine să fiu candidatul PNL Galaţi pentru aceste alegeri parlamentare. Am primit cu încântare nominalizarea colegilor mei de a deschide lista pentru Senat. Sunt în PNL Galaţi de aproximativ zece ani de zile, am reuşit să urc în ierarhia organizaţiei treptat, am "ars", aşa cum se spune, toate treptele ierarhice din partid. Nominalizarea a venit în urma votului pe care colegii mei mi l-au acordat şi cărora le mulţumesc. Îmi place să cred că activitatea depusă în calitate de membru al PNL Galaţi a contat foarte mult în decizia lor. Însă, mă bucur de această nominalizare pentru că pot fi o voce a tinerilor gălăţeni în Legislativul României şi aici vreau să fac o mulţumire specială colegilor de la TNL Galaţi, cei care au fost alături de mine în ultimii ani şi m-au susţinut constant.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. M-am decis să particip la competiţia internă din PNL pentru că vreau să susţin ideile mele şi dorinţele gălăţenilor la nivelul Legislativului. Nu vreau să fac promisiuni măreţe, ci spun doar că voi lupta aşa cum făcut întotdeauna pentru interesele gălăţenilor. Vreau ca Galaţiul să devină un oraş modern, un oraş european în adevăratul sens al cuvântului. Şi vreau ca situaţii care ne-au comparat cu oraşe din lumea a treia să nu se mai întâmple. Obiectivele stabilite pentru un viitor mandat de senator vizează, în primul rând, creşterea calităţii vieţii cetăţenilor prin îmbunătăţirea nivelului şi a condiţiilor de trai. Prosperitatea şi dezvoltarea viitoare ale Galaţiului sunt obiectivele mele şi ale PNL!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Uninominalul, aşa cum a funcţionat el, s-a dovedit o formulă incompletă şi experimentală. Listele de candidaţi sunt, înainte de toate, o demonstraţie de responsabilitate din partea partidelor, o modalitate de a-şi dovedi priorităţile şi viziunea prin candidaţii pe care-i propun, dar în acelaşi timp vorbim şi de o profesionalizare a Parlamentului. Din acest punct de vedere PNL vine în faţa gălăţenilor cu o listă care îmbină tinereţea cu experienţa, dorinţa de muncă a tinerilor cu toate cunoştinţele acumulate de seniorii partidului. Ceea ce îmi doresc este ca în această campanie, gălăţenii să îşi reamintească faptul că alegerile sunt despre ei, despre viaţa lor, despre viitorul lor. Ei sunt cei care vor decide cine trebuie să îi reprezinte.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Victor Paul Dobre, candidat PNL Galaţi pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 1. Deciziile privind stabilirea poziţiilor pe listele de candidaţi la PNL, şi în mod special la filiala noastră judeţeană, s-au luat dintotdeauna pe baza unei competiţii interne, în mod democratic, prin vot secret. Cred, ca o apreciere personală, că motivul pentru care am fost selectat de colegii mei s-a datorat experienţei, competenţelor profesionale în domeniul administraţiei publice şi siguranţei cetăţenilor, în domeniul muncii şi protecţiei sociale. Probabil că, nu în ultimul rând, şi datorită experienţei în activitatea de parlamentar, pe care o puteţi aprecia pe site-ul Camerei Deputaţilor.

2. E greu să ai un proiect propriu ca parlamentar, pentru că principalul produs al Parlamentului sunt legile, iar adoptarea lor necesită o majoritate. Sunt însă obiective prioritare pe care le am în vedere, şi aici mă refer în primul rând la găsirea soluţiilor pentru îmbunătăţirea infrastructurii Moldovei. Din punctul meu de vedere este principalul motiv pentru care această veche provincie românească este la un nivel mai scăzut decât celelalte provincii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3.Votul pe lista de candidaţi, aşa cum a fost definit de legile electorale de anul trecut, este net superior votului uninominal. Acest sistem de vot a dus la deteriorarea calităţii activităţii parlamentare, decredibilizarea parlamentarilor, creând inclusiv o situaţie paradoxală în care cetăţenii au ales 480 de parlamentari şi în Parlament au ajuns 600.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Horia Zanopol, candidat PRU Galaţi pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 1. Motivele pentru care partidul nostru m-a desemnat pentru prima poziţie la Senat, pe listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, au la origine manifestaţiile de stradă din urmă cu circa un an, care au condus la schimbarea modului de a face politică, în sensul că se impunea o primenire a clasei politice, că era nevoie de oameni noi şi tineri, curaţi, bine instruiţi şi hotărâţi să se implice activ în folosul comunităţii. Personal, cred că îndeplinesc aceste criterii. Şi, după cum puteţi observa la o simplă vizionare a afişului nostru electoral, la Galaţi, PRU a promovat la Camera Deputaţilor opt tineri sub 35 de ani din 12 candidaţi înscrişi pe listă, iar la Senat patru tineri sub 35 de ani din şase candidaţi înscrişi pe listă.  Aşadar, cu prisosinţă, oameni noi şi tineri, de a căror curăţenie morală nu mă îndoiesc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Voi fi senator de Galaţi, deci îmi voi subordona tot timpul şi toate eforturile intereselor gălăţenilor. Principalele priorităţi ale primului meu mandat de parlamentar sunt în strânsă legătură cu ciclul principal al vieţii: Bunăstare prin Muncă- Sănătate- Acces la Educaţie - Distracţie. Şi, pentru mai multă concizie voi explicita acest ciclu: Crearea de noi locuri de muncă în judeţul Galaţi prin investiţii noi - Alocarea de la buget şi alte surse a 40 milioane euro pentru construirea unui spital nou interjudeţean la Galaţi - Asigurarea gratuită de manual pe an pentru învăţământul gimnazial şi refacerea tuturor drumurilor judeţene pentru accesul în şcoli-Reconstruirea sau construirea de noi centre de agrement.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Ar trebui să avem prevăzut în Constituţie un sistem de alegere clar, atât la alegerile locale, cât şi la Parlament şi Preşedinţia României. Eu susţin forma de vot uninominal, în două tururi de scrutin. Votul pe liste instituie un filtru mai bun al partidelor asupra candidaţilor. Votul uninominal permite avantajul ca o persoană integră, onestă, cu imagine bună, să poată sparge monopolul partidelor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Gheorghe Saghian, candidat al PRU Galaţi pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 1. Motivele pentru care am fost selectat să ocup prima poziţie pe lista PRU pentru Camera Deputaţilor au avut la bază criteriile de integritate, de notorietate, activitatea desfăşurată de mine ca senator în perioada 2012-2016, precum şi munca depusă, timp de patru ani, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală din Senatul României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Proiectul meu are ca principal scop îndreptarea unor nedreptăţi legislative, prin care pensionarii, salariaţii, agricultorii, şomerii şi copiii din România au de suferit. Mă refer aici la elaborarea unei Legi a salarizării unitare corecte, care să conducă la creşterea veniturilor, la stabilirea salariului minim brut pe economie la 2.000 lei, faţă de 1.250 lei în prezent şi la majorarea salariilor funcţionarilor publici. Mai am în vedere modificarea Legii pensiilor, în aşa fel încât punctul de pensie să crească de la 32,5% din salariul mediu brut pe economie cât este în prezent, la 40% - începând cu 1 ianuarie 2017 şi la 45% - începând cu 1 ianuarie 2018. Proiectul pe care îl propun mai are în vedere stabilirea pensiei minime garantate la 900 de lei şi creşterea pensiilor pentru cele 640 mii de persoane care au muncit în fostele CAP-uri, de la 361 lei - în prezent, la 500 lei - începând cu 1 ianuarie 2017. Alocaţia pentru copii trebuie, de asemenea, să crească la 450 lei, începând cu 1 ianuarie 2017. Modificarea Legii irigaţiilor este un alt punct important al proiectului meu şi prevede reabilitarea şi punerea în funcţiune a infrastructurii de irigaţii pe o suprafaţă de 1,5 milioane hectare, din care 72.000 ha în judeţul Galaţi, investiţie care trebuie realizată din fondul multianual de un miliard de euro. Am în plan înfiinţarea Camerelor agricole în toate judeţele, până la 31 decembrie 2017, şi modificarea Legii 17/2013, prin limitarea vânzării terenurilor agricole către străini.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Revenirea la sistemul de vot pe listă şi renunţarea la scrutinul de tip uninominal produce un mare deserviciu României. Sistemul de vot pe listă este în avantajul celor certaţi cu legea, pentru că pe liste pot pătrunde persoane care nu îndeplinesc criteriile de integritate, candidaţi cercetaţi penal sau chiar condamnaţi. Votul uninominal asigura o legătură permanentă cu cetăţenii din fiecare Colegiu, ceea ce nu se va întâmpla acum, când s-a revenit la sistemul de vot pe listă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Daniel Butunoi, candidat PSD Galaţi pentru Senat

1. Sunt la finalul primului mandat de parlamentar de Galaţi. Candidez pentru prima poziţie pe lista de Senat, tot pentru Galaţi, pentru că aici m-am născut, am crescut, am învăţat, aici am familia şi sper ca, tot aici, şi copiii mei să-şi facă un viitor.
Am fost consilier de stat în Guvern, am fost şi consilier municipal şi, o perioadă scurtă, consilier judeţean. Am plecat în 2012 la Bucureşti, cu un obiectiv foarte clar: să aduc la Bucureşti problemele celor care m-au ales şi să găsesc rezolvarea. Am reuşit împreună cu colegii mei din PSD să mărim salarii şi pensii, să deblocăm posturi din învăţământ şi administraţie, să implementăm programe pentru reabilitare şcoli şi grădiniţe. Am căpătat experienţă şi am primit răspunsuri pozitive din partea tecucenilor şi gălăţenilor, în general. Trebuie să mai adaug aici faptul că la alegerile locale din acest an am reuşit să obţinem un scor foarte bun în judeţ şi mai ales în Tecuci. Avem aici un primar PSD care, am convingerea că va pune administraţia locală în slujba cetăţenilor, aşa cum este şi firesc, începând o etapă a normalităţii şi a dezvoltării. În plus, avem în judeţ comunităţi care, la alegerile locale, la fel ca în Tecuci, şi-au dorit schimbarea şi au votat cu PSD. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care mă aflu pe prima poziţie pe lista de candidaţi pentru Senat. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. În perioada Guvernului PSD a fost demarat Master Planul General de Transport. Încă de la începutul lansării lui ca document strategic, am pledat public pentru includerea Centurii Tecuciului în acest document. La începutul mandatului următor am convingerea că acest proiect va fi finalizat.

Cel de-al doilea proiect mare este construcţia Spitalului Municipal din Tecuci, care va avea o capacitate de 350 de paturi, va cuprinde aproape toate compartimentele şi va deservi toate localităţile limitrofe Tecuciului. Spitalul actual are o vechime de 110 ani, în zona noastră fiind mare nevoie de o unitate spitalicească modernă.

Dintre priorităţi, aş mai aminti: finalizarea proiectelor locale şi naţionale de infrastructură de transport, dezvoltarea energiilor regenerabile.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. N-aş vorbi strict despre avantaje sau dezavantaje. În 2012 am candidat pe colegii uninominale. A fost o experienţă bună, pozitivă, dar nu completă. Acum voi candida pe listă, împreună cu echipa de la PSD. Şi subliniez cuvântul 'echipă'. Contează foarte mult să intri în cursa electorală în echipă, să munceşti pentru alegători împreună cu colegii, să ai proiecte comune. Votul pe listă de candidaţi este votul pe partide. Ori partidele, vin la rândul lor cu programe de guvernare, cu cifre şi cu proiecte viabile. Iar cel mai bun program, cel care este ancorat la timpul prezent, trebuie să câştige. La votul uninominal, succesul sau insuccesul este al candidatului, dar care nu poate face mare lucru fără un partid în spate. La votul pe listă succesul sau insuccesul este al echipei.  Important este ca românii să meargă la vot. Este important să decidă pentru ei şi pentru copiii lor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Florin Popa, candidat PSD Galaţi pentru Camera Deputaţilor

1. Consider că prezenţa mea pe un loc eligibil pe lista PSD Galaţi pentru Camera Deputaţilor a fost determinată, în primul rând de pregătirea profesională şi competenţele dovedite. Cred că au contat foarte mult şi experienţa mea politică, experienţa în conducere şi administraţie publică şi nu în ultimul rând, nevoia de înnoire a clasei politice.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Prin programul de guvernare pe care îl propunem, dorim dezvoltarea României în perioada următorilor zece ani, prin salvarea capitalului autohton, sprijinirea în primul rând a dezvoltării regiunilor defavorizate. Dorim crearea de noi unităţi economice care să genereze locuri de muncă sigure şi bine plătite. Vreau să vă asigur că voi depune toate eforturile pentru ca fiecare gălăţean care munceşte din greu pentru familia lui să aibă şansa de a ocupa o slujbă bine plătită, să aibă acces la programe educaţionale şi la servicii medicale de calitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Faptul că după două rânduri de alegeri parlamentare s-a revenit la votul pe liste de partid dovedeşte ineficienţa sistemului de vot uninominal. Acest sistem a generat un număr excesiv de parlamentari plătiţi din bani publici şi a permis accederea în Parlament a unor indivizi care au recurs la metode mai puţin ortodoxe pentru a obţine voturile necesare. Prin votul pe liste aceste inconveniente vor dispărea şi partidele vor putea trimite în Parlament persoane capabile să-i reprezinte pe alegători aşa cum aceştia merită.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Samir Oancă, candidat PSR Galaţi pentru Senat

1. Am convingerea ca PSR mi-a acordat încrederea pentru candidatura la Senat tocmai pentru credinţa mea, subordonată spiritului de dreptate socială. Toate scrierile mele, toate demersurile publice sunt dedicate construirii unei societăţi echitabile. Astăzi, doar socialismul modern poate ajuta la înfăptuirea acestui deziderat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Proiectul meu este simplu, articulat responsabil şi are ca priorităţi: Stoparea asaltului corporativ dezlănţuit de interese străine asupra României ; Constituirea la nivel naţional a unui Consiliu care să aibă ca obiectiv dezvoltarea planificată a României; Redobândirea controlului naţional asupra resurselor naturale ale României; Protejarea capitalului românesc; Decuplarea afacerilor private de la banii publici; Decuplarea justiţiei de politic; Eliminarea scamatoriilor neoliberale. Realitatea dovedeşte că este necesară implicarea statului în crearea de locuri de munca şi în construirea de locuinţe; Educaţia şi sănătatea sunt valori fundamentale ale unui popor. Accesul cetăţenilor la aceste sisteme trebuie să fie gratuit; Refacerea armatei naţionale; Recâştigarea suveranităţii şi a demnităţii naţionale, debarasarea de statutul de colonie; Tragerea la răspundere a tuturor celor care în ultimul sfert de secol au tâlhărit România şi au aşezat poporul slugă la străin; Relaţii bazate pe respectul reciproc în relaţiile internaţionale şi dezvoltarea unor parteneriate reciproc avantajoase.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. În ultimii 26 de ani partidele politice au aşezat multe lichele şi la adăpostul listelor, dar şi pe colegiile repartizate uninominal. Sistemul politic te vrea captiv.  Votul uninominal este preferabil, sub condiţia rezolută ca accesul la candidatură să fie mai facil. Comunităţile să poată promova oamenii pe care îi consideră potriviţi. Soluţia realistă pare să fie cea aplicată de PSR. Selecţia riguroasă a candidaţilor, în principal a acelora care ocupă poziţiile eligibile.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Petroşel Constantin, candidat PSR Galaţi pentru Camera Deputaţilor

1.Organizaţia PSR Galaţi a avut în vedere faptul că sunt întreprinzător din 1990, timp în care am acumulat o experienţă în organizarea şi dezvoltarea societăţii comerciale pe criterii sociale, salariaţii mei fiind foarte mulţumiţi de felul cum au fost plătiţi în raport cu munca depusă. A mai avut în vedere tenacitatea mea de a duce până la capăt ceea ce încep. Ori de câte ori am început un lucru care l-am considerat bun, am mers cu el până la capăt.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Proiectul meu prioritar care îl prezint şi îl susţin în faţa electoratului se referă la politica economică care să favorizeze clasele sociale în aşa fel încât discrepanţele să se diminueze cât se poate de mult dacă nu chiar să dispară. Observăm că la noi e pe cale de dispariţie clasa de mijloc care în realitate crează locuri de muncă, dar şi pe care se bazează economia. Încurajarea şi susţinerea mediului de afaceri şi a clasei de mijloc ca să nu mai fie nevoie ca tineretul să-şi caute de muncă în alte ţări. Am şi eu doi copii plecaţi din ţară şi aş vrea să-i văd din nou acasă. Respectul faţă de cei care acum sunt pensionari, care au muncit şi s-au sacrificat pentru ţară, dar care nu mai sunt respectaţi şi au ajuns la limita cea mai de jos a sărăciei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Votul pe liste s-a dovedit a fi mai bun. Toată lumea a recunoscut că votul uninominal a fost o manevră politică de manipulare. Electoratul a fost derutat, a fost minţit, a fost pus în imposibilitatea de cunoaşte realitatea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Dircă George Edward, candidat USR Galaţi pentru Senat

1. Conform prevederilor Statutului USR, candidaţii propuşi sunt desemnaţi prin vot secret de membrii filialei. Am fost recomandat pentru această funcţie şi acceptat de colegii din Galaţi pentru că am demonstrat în activitatea mea de membru fondator al partidului, vicepreşedinte al filialei sectorului 4 Bucureşti şi membru în Biroul filialei municipiului Bucureşti că am luptat pentru promovarea principiilor USR, respectiv transparenţă,  integritate, reformă administrativă şi respectarea cetăţenilor prin adoptarea de decizii care privesc interesul comunităţii. Mai mult decât atât, în cei 11 ani de avocatură am reprezentat cu succes mai multe ONG-uri care luptă împotriva abuzurilor autorităţilor locale şi obligarea acestora la respectarea şi aplicarea unitară a legii. Consider că prezenţa mea pe listele de candidaţi din judeţul Galaţi va aduce un plus de experienţă colegilor mei care nu au mai activat până în prezent în viaţa politică şi, totodată, va asigura un transpunerea programului politic naţional şi adaptarea acestuia la nevoile specifice din judeţul Galaţi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. M-am alăturat acestei formaţiuni politice pentru că am constatat că îmbrăţişăm aceleaşi valori şi principii şi am considerat că trebuie să ne implicăm activ pentru schimbarea pe care ne-o dorim. Este esenţial să oprim corupţia, risipirea banilor publici şi să eficientizăm instituţiile statului prin reformă administrativă. În plus, trebuie să finalizăm realizarea unei infrastructuri la nivel naţional care să faciliteze în primul rând tranzitul între regiunile istorice ale ţării, dar şi conectarea cu ţările europene.  Mă preocupă în mod special reducerea abandonului şcolar care în provincie atinge cote alarmante, lipsa centrelor medicale din zona rurală, modernizarea spitalelor judeţene, reconversia profesională în funcţie de cerinţele pieţei muncii şi, nu în ultimul rând, conectarea oraşului şi portului Galaţi cu principalele artere din ţară (DE 85 şi/sau A1) prin realizarea cel puţin a unui drum expres. În acest sens, am adresat o întrebare primului ministru, domnul Dacian Cioloş, la şedinţa din 9.11. 2016 din Bucureşti la care a avut loc lansarea candidaţilor USR.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI În activitatea profesională de cele mai multe ori merg în faţa instanţei şi mă lupt pentru normalitate - respectarea drepturilor cetăţeneşti şi aplicarea corectă şi unitară a prevederilor legale de către autorităţile publice centrale şi/sau locale. Intru în contact în fiecare zi cu funcţionari publici care nu lucrează în slujba cetăţeanului şi care nu doresc să soluţioneze petiţiile primite. Aceste abuzuri trebuie să înceteze, iar instituţiile statului trebuie să devină performante.

3. Actuala lege electorală care guvernează alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 11 decembrie 2016 prezintă multe neajunsuri. Reprezintă un compromis între reprezentativitate politică şi responsabilitatea individuală a candidatului. Prin această lege s-a reuşit micşorarea numărului de aleşi cu 100 de reprezentanţi. Pe de altă parte această lege îngreunează excesiv  accesul partidelor noi în alegeri prin impunerea unor proceduri birocratice reprezentate de strângerea unui număr exagerat de mare de semnături. În plus acestă lege crează o discriminare şi nu asigură reprezentativitate pentru cetăţenii români din diaspora unde aproximativ 4 milioane de cetăţeni sunt reprezntaţi de 6 parlamentari, un număr foarte mic raportat la norma de reprezentare de la nivel naţional de 168.000 de locuitori pentru un senator şi 63.000 de locuitori pentru un deputat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Bogdan Rodeanu, candidat USR Galaţi pentru Camera Deputaţilor

1. Un motiv ar fi că sunt un gălăţean autentic. Sunt născut în Galaţi, am ales să-mi construiesc o viaţă în acest oraş, am absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, în cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi şi m-am specializat, tot aici, în management, cu un masterat în Strategii şi politici manageriale. Am lucrat în domeniul privat o perioadă, în dezvoltare, în management de proiect şi în telecomunicaţii. Acum sunt Directorul Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti şi cunosc foarte bine viaţa oraşului meu. Un alt motiv ar fi că nu am fost implicat politic şi că mă regăsesc şi cred în valorile USR. Până la urmă USR este creată din oameni obişnuiţi, ca mine, care nu au mai făcut politică până acum, dar care s-au săturat de corupţia şi incompetenţa sistemului politic. Sunt oameni care îşi lasă deoparte carierele sau viaţa personală, pentru a face ca şi România să fie guvernată transparent, de oameni competenţi, care înţeleg să respecte legea şi interesele societăţii, să fie o ţară în care fiecare să aibă o şansă reală la un viitor mai bun.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Pentru că am fost foarte activ în timpul studenţiei, în Liga studenţilor, şi sunt în continuare în mediul universitar, ca director al Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti, sunt preocupat de problemele tinerilor şi de educaţie. Cred în necesitatea universităţilor centrate mai mult pe student şi pe nevoile sale şi în introducerea mentoratului în universitate ca o practică menită să răspundă diferenţei de aşteptări şi de mentalităţi dintre absolvenţii de licee şi mediul academic, în ameliorarea condiţiilor logistice de care beneficiază studenţii, cu precădere investiţiile în domeniul reabilitării căminelor studenţeşti şi construcţiei de noi cămine.

De asemenea, cred că statul român ar trebui să vină în ajutorul tinerilor prin înfiinţarea de incubatoare de afaceri, unde start-up-urile româneşti să beneficieze şi de expertiză de afaceri şi de resurse materiale şi de sprijin instituţional. Foarte importantă este alocarea a 6% din PIB către Educaţie aşa cum este prevăzut în Legea Educaţiei, salarii mai mari pentru profesori, dacă ne dorim elevi şi studenţi bine pregătiţi. Salariile profesorilor trebuie să reflecte importanţa pe care Educaţia o are în dezvoltarea României. Dăm pensii speciale magistraţilor şi politicienilor, dar dăm salarii de mizerie profesorilor. Nu trebuie omisă nici posibilitatea înfiinţării de şcoli profesionale în apropierea clusterelor industriale şi subvenţionarea companiilor care oferă programe de calificare la locul de muncă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3.Cred că legea electorală ar avea nevoie de unele îmbunătăţiri. Un lucru bun este reducerea numărului de parlamentari, dar un neajuns este că partidele noi au dificultăţi în a se dezvolta (obţinerea numărului mare de semnături pentru candidaturi, spre exemplu). Uninominalul aducea un plus de responsabilitate candidatului, şi asta s-a pierdut, şi un alt neajuns de menţionat al actualei legi este că cetăţenii din diaspora sunt mai slab reprezentaţi, raportat la norma la nivel naţional.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Jalbă Tiberiu-Mihai-Antoniu, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

1. Uniţi schimbăm multe. Viitorul depinde de tineri, de sănătatea cetăţenilor. Am luptat ca judeţul Galaţi să beneficieze de Programul naţional de acordare a unui supliment alimentar, deşi nu am fost parlamentar. Nu era normal să fie incluse două şcoli din Prahova şi niciuna din judeţul Galaţi. Acum, 309 elevi din Frumuşiţa primesc masă caldă/pachet alimentar. Câţi din cei ce vă solicită Votul au fost interesaţi de acest subiect?

În acea perioadă a fost scandalul produselor lactate. Dreptul copiilor s-a transformat în internare în spital. Am realizat cercetarea privind schimbarea alimentaţiei din şcoli, sub coordonarea fostului ministru al Educaţiei. Singur am fost în peste 20 de şcoli din judeţ - Tecuci, Matca, Corod, Movileni, Barcea, Cosmeşti, Cudalbi, Pechea, timp de peste trei luni. Am discutat cu elevii, profesorii, directorii, părinţii, doctorii, patronii brutăriilor, cu producătorii de produse lactate. Legile se fac de pe teren, nu din birou. Ce simţi când intri în şcoli şi vezi anumiţi copii cum stâng resturile rămase de la cornul primit, le pun în palmă şi le mănâncă? De multe ori singura masă a multor elevi e cea oferită prin programul 'Laptele şi cornul'. Le simţi durerea, fiind în preajma lor. Mai trist e că în această situaţie sunt copii premianţi, olimpici. O perioadă frumoasă a vieţii, trece pe lângă elevii nevoiţi să muncească. Provin din familii ce trăiesc din ajutor social.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Am văzut şi copii bogaţi. Aveau cele mai noi telefoane, haine frumoase, însă sufereau. Duceau dorul părinţilor plecaţi la muncă în străinătate. Sunt copii ce se maturizează rapid. Cum interacţionează un copil ce are tot ce-şi doreşte, cu colegul care munceşte, e premiant, dar nu are ce mânca? Cum îi motivăm pe aceşti elevi să termine şcoala, să nu plece din ţară? Bucuria nu înseamnă zâmbet fals, la comandă. Alimentaţia oferită în şcoală constituie una din mesele zilnice. Vreau ca elevii să beneficieze la şcoală de mâncare sănătoasă. Costă mai puţin să previi decât să tratezi.

În urma cercetării a rămas propunerea legislativă. Ministerul Educaţiei nu a răspuns solicitării, cu toate că Ministerul pentru Consultare Publică şi Secretariatul General al Guvernului au înaintat solicitarea mea din august 2016.

Cine trebuie să facă politică? Peste 50 de parlamentari au fost independenţi. Recomandările profesorilor, experienţa acumulată în cadrul Camerei Deputaţilor, studiile, proiectele şi cercetările realizate m-au determinat să candidez. Sunt pregătit. Sus inima, români!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 2. Cele 10 propuneri - 1) 1.450 proiecte valorând 10.000 euro - din DATORIILE partidelor = 14,5 milioane euro. 2) Eliminare pensii speciale parlamentari - banii alocaţi pentru sistem de irigaţii. 3) Alimentaţie sănătoasă în şcoli. 4) Consiliere profesională pentru elevi. 5) Modificare legislaţie rutieră - mai multă siguranţă, mai puţin stres. 6) Consultanţă gratuită - primul proiect european/guvernamental. 7) Susţinerea familiei tradiţionale (bărbat-femeie). 8) Subvenţii, tratament şi control medical gratuit pentru locuitorii din Schela, Slobozia Conachi, Izvoarele, Independenţa - 7% din producţia de petrol a ţării. 9) Împădurire - barieră naturală pentru reducere costuri deszăpezire, aer curat - din taxa de poluare. 10) Eliminare taxă certificate verzi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Pe listă votezi mai mulţi candidaţi, partidele fiind avantajate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Neculai Gălăţanu, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

1.  Întârziem exagerat schimbările necesare, iar orgoliile liderilor deja blochează viziunile şi activităţile partidelor.

2. Proiectele mele sunt: portul turistic de ambarcaţiuni, maritime şi fluvial; Muzeul Navei cu complexul de training şi transfer de cunoaştere, centrul de business şi marele Acvarium; deschiderea unui parc de distracţii regional gen Ille de France Paris; şcoala de meserii mecano-navală pentru orfani şi copiii străzii cu cazare, cantină şi săli de practică; asigurarea tichetelor de masă pentru copiii din familiile defavorizate ca şi norma de lumină pentru ca cei mici să nu abandoneze şcoala; dezvoltarea clusterului naval; susţinerea şi dezvoltarea antreprenorilor şi capitalului românesc; organizarea unui târg de producţie şi proiectare navală pentru stimularea derulării contractelor şi stimularea start up- ului naval românesc; un Cod al Shippingului maritim şi fluvial românesc ca şi un Cod al Asigurărilor Navale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Toate au nevoie de susţinere parlamentară şi o lege de funcţionare, justificând prezenţa punctuală a subsemnatului în Parlament.

3. Deja partidele care ne-au adus unde suntem devorează ţara. Este foarte riscant, de aceea opţiunea sănătoasă este alegerea celor neimplicaţi până acum şi cu proiecte şi viziuni de viitor. Este mare deosebire dintre un lider care foloseşte ceea ce vremurile îi oferă şi unul supus vremurilor.
 
Marin Costel, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

1. Dorinţa sinceră de a contribui la schimbări reale, majore şi benefice în societatea românescă. Curajul de a continua ce am început încă de tânăr, acela de a fi prezent în mod onest şi responsabil în viaţa publică, contrar opiniei unora că un fost prim-secretar UTC ar trebui să rămână nepăsător, datorită convingerilor şi acţiunilor sale, trecute sau prezente, de care de altfel, nu s-a dezis niciodată şi nici nu are a se ruşina. Conştient de şansele reduse, de riscurile şi răutăţile la care mă expun, am decis să demisionez din PRM, să candidez independent, pentru a deveni o alternativă a listelor de partid, în care se regăsesc candidaţi ce nu şi-au respectat promisiunile sau au contribuit din plin la starea actuală. Am decis, să arat, să spun tuturor că am devenit campioni europeni la corupţie şi sărăcie, că învăţământul, sănătatea şi protecţia socială sunt în comă profundă, iar perspectiva este sumbră dacă pasivitatea, complicitatea noastră nu se va opri pe 11 decembrie 2016, când prin prezenţă, solidaritate şi patriotism ne putem alege un viitor mai frumos, mai bun.

2. Proiectul meu presupune o implicare activă şi eficientă în promovarea şi adoptarea unei legislaţii care sa răspundă nevoilor populaţiei. Prioritare ar fi: susţinerea unui guvern politic rezultat din sufragiu electoral, cu un program concret de ameliorare a situaţiei economico-sociale în care se află ţara, canalizat pe investiţii, reducerea şomajului, educaţie şi sănătate, diminuarea sărăciei, de siguranţă a cetăţeanului, cu un buget naţional pe măsură, care să reducă substanţial cheltuielile administrative, inclusiv cele parlamentare; abrogarea de îndată a legislaţiei privind imunitatea, plata unor beneficii financiare şi materiale speciale, discriminatorii; demascarea şi solicitarea de tragere la răspundere în justiţie a 'demolatorilor' acestor meleaguri, unii dintre ei, candidaţi pe liste de partid; am în vedere totodată o constituţie modernă, adaptată cerinţelor politico-economice şi sociale, actuale şi de perspectivă; adoptarea unei legislaţii care să permită, o justiţie cu prevederi clare, responsabilizarea tuturor participanţilor, introducerea Curţilor cu Juraţi; îmbunătăţirea legislaţiei privind administraţia publică, răspunderea şi transparenţa decizională, apărare şi siguranţă, tineret, învăţământ şi educaţie, sănătate şi protecţie socială, cultură, sport şi turism.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI 3. Şi de-o fi, şi-o fi posibil - o Lege electorală şi un Cod electoral care să asigure condiţii egale tuturor competitorilor, să nu mai permită condamnaţilor pentru infracţiuni asociate administraţiei publice, fie şi cu suspendare, să candideze. Ambele sisteme de vot pot aduce un surplus de valoare şi productivitate Parlamentului dacă ar fi utilizate separat, pentru fiecare cameră. Vot uninominal nesusţinut de partid la Senat, vot pe listă de partid la Camera Deputaţilor, evident cu eliminarea suprapunerilor de competenţe. În cazul votului uninominal câştigători au fost doar candidaţii partidelor puternice. La votul pe liste apar candidaţi ascunşi, penali, neprofesionişti.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI Daniela-Simona Vreme, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

1.Nereformarea clasei politice, corupţia, cheltuirea ineficientă a banului public şi aşteptările fără rezultat de la actualii şi foştii politicieni m-au motivat să intru în această cursă electorală, iar după 32 de ani de viaţă şi după cinci ani de administraţie şi politică am nenumărate motive ca să intru în această competiţie electorală. Aşteptăm de peste 27 de ani reformarea clasei politice, regionalizarea, modificarea Constituţiei, industrializarea ţării şi o viaţă mai bună pentru noi, cetăţenii de rând, dar din păcate toate acestea rămânând până astăzi la stadiul de promisiuni neonorate. Cred că a venit vremea unei schimbări reale în politica gălăţeană cât şi a celei naţionale dacă ne dorim cu adevărat o altfel de Românie!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI  2. Cu toate că un parlamentar are atribuţii legislative la nivel naţional, voi încerca să aduc un plus valoare regiunii de sud-est din care face parte Galaţiul şi în special voi susţine toate proiectele legislative care vor fi în folosul cetăţeanului şi a judeţului Galaţi. Eu ca şi parlamentar de Galaţi nu o să le ofer alegătorilor proiecte ci din contră o să le ofer soluţii şi legi de aşa natură încât să le pot schimba viaţa, în rest orice proiect fără efect direct în viaţa cetăţeanului nu va fi decât o iluzie. La modul cum arată astăzi România cred că trebuie început cu proiecte care să pună România în normalitate, cum ar fi cele în educaţie, cultură, infrastructură, administraţie, agricultură, economie, securitate naţională, justiţie şi lista poate continua.

 3. România având ca şi formă de guvernământ republica, cred că ambele forme de vot sunt democratice şi constituţionale, dar cel mai important este cum reuşim să securizăm votul, cum oprim mita electorală şi cum reuşim să scoatem aproape toţi cetăţenii cu drept de vot la urne. Cred că nici votul uninominal şi nici cel pe listă nu sunt potrivite actualmente în România, consider că până la momentul în care vom avea o democraţie consolidată avem nevoie de votul proporţional pe listă deschisă cu scăderea pragului electoral pentru a oferi posibilitatea să intre în Parlament mai mulţi reprezentanţi ai partidelor mici şi a independenţilor. Ca şi viitor parlamentar voi implementa o lege prin care să obligăm cetăţeanul să se prezinte la vot, altfel o să favorizăm la nesfârşit marile partide în detrimentul partidelor mici, ale independenţilor şi ale cetăţeanului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLA

×
Subiecte în articol: exit poll bucuresti exit poll vrancea exit poll valcea exit poll vaslui exit poll tulcea exit poll timis exit poll teleorman exit poll suceava exit poll sibiu exit poll salaj exit poll satu-mare exit poll prahova exit poll olt exit poll neamt exit poll mures exit poll mehedinti exit poll maramures exit poll ilfov exit poll iasi exit poll ialomita exit poll hunedoara exit poll harghita exit poll gorj exit poll giurgiu exit poll galati exit poll dolj exit poll dambovita exit poll covasna exit poll constanta exit poll cluj exit poll calarasi exit poll caras-severin exit poll buzau exit poll braila exit poll brasov exit poll botosani exit poll bistrita exit poll bihor exit poll bacau exit poll arges exit poll arad exit poll alba exit-poll diaspora exit-poll 2016 exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll alegeri parlamentare exit-poll rezultate alegeri parlament rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri senat REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare rezultate alegeri alegeri parlamentare 2016 alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close