Antena 3 CNN Life Știinţă Operație de transplant de cap la o maimuță. Ce s-a întamplat cu animalul după intervenție. Un medic italian vrea să repete procedura la oameni

Operație de transplant de cap la o maimuță. Ce s-a întamplat cu animalul după intervenție. Un medic italian vrea să repete procedura la oameni

Excentricul chirurg italian Sergio Canavero susține că oamenii de știință din China au dus la bun sfârsit o operație de transplant de cap la o maimuță, scrie Daily Mail.

Cercetătorii chinezi au reușit să conecteze vasele de sânge dintre capul și noul corp al maimuței, însă nu și nervii din coloana vertebrală. În cadrul experimentului, s-a demonstrat că răcirea capului până la o temperatură de minus 15 grade asigură supraviețuirea primatei.

Semi-reușita cercetătorilor chinezi ar putea reprezenta un prim pas pentru găsirea unei soluții pentru persoanele paralizate de la gât în jos.

Întreaga lume a fost șocată, în urmă cu un an, când chirurgul italian Sergio Canavero a declarat că vrea să introducă această procedură și la oameni.

“Eu cred ca avem suficiente informatii pentru a merge mai departe” a spus chirurgul, potrivit Daily Mail. El le cere oamenilor de afaceri precum Mark Zuckerberg să îi finanțeze cercetarile.

Subiecte în articol: maimuta
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște