Antena 3 Campanii Romania la vot Presa internaţională despre alegerile din România: Românii nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale

Presa internaţională despre alegerile din România: Românii nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale

de G.S.    |    08 Dec 2012   •   12:18
Presa internaţională despre alegerile din România: Românii nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale
Sursa foto: Foto: spencerjardine.blogspot.com

Presa internaţională scrie despre posibilul rezultat al alegerilor legislative române de duminică, evocând criza politică din vară şi impactul ei după scrutin.
   
LE FIGARO comentează că "problema nu este cine va câştiga, ci care va fi amploarea Uniunii Social-Liberale (USL)", pe care o cataloghează drept un "atelaj curios intrat în război în vară împotriva preşedintelui Traian Băsescu pe care a încercat în zadar să îl debarce" de la putere.
   
Publicaţia se întreabă despre "viitorul acestei coabitări agitate", în contextul în care preşedintele va numi viitorul premier pe fundalul unor ameninţări cu o nouă procedură de destituire. În România "alianţele se fac de pe o zi pe alta", iar "criza politică are mult zile înaintea ei", comentează publicaţia franceză, notând o "campanie destul de ternă şi vidă".
   
Cotidianul LE MONDE şi agenţia ASSOCIATED PRESS ironizează vizita de campanie a lui Dan Diaconescu la Târgu Jiu, la bordul unui Rolls Royce. "Numeroşi români nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale de pe eşicherul politic", observă publicaţia franceză, apreciind că pe fundalul tentativei eşuate de destituire a preşedintelui, crizei economice şi dezamăgirii faţă de politică aceştia "ar putea să se îndrepte spre cel care le-ar putea oferi măcar un tur în Rolls-Royce".
   
"Chiar şi după standardele româneşti, politica a fost tumultuoasă anul acesta", scrie AP, apreciind că românii "sunt sătui de lupta personală pentru putere" dintre Băsescu şi Ponta, în timp ce ţara rămâne una dintre cele mai sărace şi corupte membre ale UE. Sondajele oferă coaliţiei la putere un procent "confortabil", dar după alegeri poate apărea o nouă criză politică prin refuzul lui Băsescu de a-l nominaliza pe Ponta premier, pe care l-a făcut "porc", "mincinos compulsiv" şi "pisoi", notează agenţia.
   
FINANCIAL TIMES scrie, de asemenea, că este aşteptată o victorie "confortabilă" a coaliţiei guvernamentale, avertizând că rezultatul poate conduce la instabilitate politică. Publicaţia citează analişti care "speculează" că noua majoritate, consolidată după scrutin, ar putea lansa o nouă procedură de destituire a preşedintelui.
   
Publicaţia avertizează totodată asupra unei eventuale ameninţări a stabilităţii fiscale obţinute prin măsuri de austeritate dureroase începând din 2010.

Rezultate alegeri parlamentare 2012, la Antena 3
Rezultatele preliminare exit-poll la alegerile parlamentare le vei afla pe Antena3.ro.
În ziua alegerilor, site-ul Antena3.ro va publica rezultatele preliminare oferite de CCSB şi le va posta pe HARTA ELECTORALĂ.

Seara, Mihai Gâdea şi Răzvan Dumitrescu îţi vor spune cine a câştigat alegerile parlamentare din 2012. Momentul adevărului va fi la ora 21.00, când Antena 3 îţi va oferi rezultatele exit-poll-ului CCSB, iar oamenii vor afla cine a câştigat alegerile parlamentare.

Totul despre alegerile parlamentare 2012
La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 nu există liste speciale, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul şi numai cu cartea de identitate. Vezi regulile de desfăşurare la alegerile parlamentare din 2012.

Citeşte şi: Ministerul de Interne vine în ajutorul persoanelor care au actele de identitate expirate.

Vezi lista colegiilor uninominale şi ce străzi/localităţi revin fiecăruia.

Vezi harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate.

Toate informaţiile despre ziua alegerilor parlamentare 2012 le puteţi găsi şi pe www.antena3.ro, pe contul de Twitter, @antena3, şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/RomaniaLaVot.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close