Antena 3 CNN Coronavirus Propunere: Toate școlile și grădinițele, închise până după Paște din cauza coronavirusului

Propunere: Toate școlile și grădinițele, închise până după Paște din cauza coronavirusului

Toate școlile din România ar putea fi închise începând cu data de 10 martie până după Paște. Decizia va fi luată de specialiștii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, care se întrunesc în ședință la ora 16.00.

Propunere: Toate școlile și grădinițele, închise până după Paște din cauza coronavirusului
09 Mar 2020   •   14:50

În acest context, ministrul Educației și Cercetării a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Monica Anisie a convocat o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți în care s-au discutat măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unitățile de învățământ.

Inițial, ministrul Marcel Vela a anunțat că, dacă apare un caz într-o școală, cursurile vor fi suspendate în toată școala.

”În prezent este decisă o măsură. Dacă un singur caz apare în școală, cursurile se suspendă. Dacă apare un singur caz, se suspendă cursurile în întreaga școală”, a spus Marcel Vela, duminică, într-o conferință de presă.

Și primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a arătat în favoarea unei decizii de închidere a tuturor școlilor și grădinițelor din București, pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului.

×
Subiecte în articol: scoli inchise coronavirus
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close