Antena 3 CNN Coronavirus Gabriela Firea cere închiderea școlilor din Capitală, pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului

Gabriela Firea cere închiderea școlilor din Capitală, pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni, mai multe măsuri restrictive luate la nivelul municipiului București în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus și a cerut public închiderea școlilor din Capitală.

Gabriela Firea cere închiderea școlilor din Capitală, pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului
09 Mar 2020   •   10:19

”Mai bine prevenim decât să ajungem într-o situație delicată”, a spus Gabriela Firea, arătând că școlile și grădinițele trebuie să fie închise pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului.

”Așa cum știți, școlile sunt în administrarea Primăriilor de sectoare. Putem să nu închidem nicio școală și grădiniță și să așteptăm să vedem ce se întâmplă. E o variantă susținută public de multe persoane. Dar putem să fim preventivi, responsabili și înțelepți să închidem școlile și grădinițele și vă spun și de ce. Care este pericolul. Vă spun și ca părinte, și ca primar general. Domnul care a venit de la Roma nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu niște persoane. Când a rămas la domiciliu izolat s-a întâlnit cu prietena, cu fiica și cu prietenul fiicei. Prietena este și ea bolnavă, a avut test pozitiv. Este internată, îi doresc sănătate. Dar și ea a fost la serviciu și s-a întâlnit cu toți colegii, acei colegi au copii, au părinți, s-au dus acasă. Vă dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil va avea testul pozitiv la COVID 19, că în acea scoală se va declanșa o groază a părinților, a profesorilor? Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus e imensă”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai spus că cere Comitetului Național să hotărască închiderea școlilor, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor.

„Cel puțin pe raza municipiului București, școlile și grădini trebuie închise pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului. Aceasta este propunerea noastră. Nu ne e teamă de nicio critică, pentru că aici nu ne mai salvăm doar individual”, a spus Firea.

Aceasta crede că situația poate fi agravată în preajma Paștelui, când mulți oameni se întorc acasă.

„Ce facem? Închidem școlile în vacanța de Paște? Eu spun că e prea târziu”, avertizează primarul general.

×
Subiecte în articol: coronavirus Gabriela Firea
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close